вівторок, 10 квітня 2012 12:30

Етику черкаських чиновників перевіряють за допомогою тестів

Етику черкаських чиновників перевіряють за допомогою тестів
Керівництво міської влади тест поки що не пройшло. Фото: procherk.info

22 працівника міськвиконкому Черкас перевірили за методикою Midot та оцінили їх особистісні етичні стандарти. Першими опитаними стали представники відділу розвитку громадянського суспільства, звернень та адміністративних послуг, Єдиний дозвільний центр, житловий відділ та юридична служба. Ті, хто працює безпосередньо з людьми. Поступово "оцінять" усіх працівників мерії та тих, хто претендуватиме на посаду.

"Комп'ютерна програма розроблена ізраїльською фірмою ще в 70-х роках для тестування співробітників будь-яких державних та не державних служб. Треба за 20 хв. дати відповідь на  80 питань складних комп'ютерних тестів. Перший блок питань про такі людські якості, як схильність до розкрадання, спотворення інформації про себе, до вживання наркотиків та хабарництва.  І другий щодо організації і задоволенням посадою. Тобто, чи здатна людина завдати шкоди організації, в якій працює. Обманути неможливо. На кожну відповідь вимірюється час реакції. Якщо не встиг, вважається, що відповіді немає", - розповів керуючий справами виконавчого комітету 32-річний Микола Кудрявцев,

Тести проходять в режимі он-лайн. Для кожного працівника вводиться окремий пароль. Прізвище та ім'я не вказується. Відповіді слід давати максимально відверто, інакше не зарахується. А комп'ютер буде повторно запитувати.

"Тестування було добровільним. Деякі думали, що дійсно детектор брехні, то ставилися з пересторогою. За результатами абсолютна більшість працівників лояльна до міської ради, якихось негативних висновків не було. Є моменти , над якими треба задуматися, по окремих відділах. Я таку інформацію не можу розказати. Будемо наполягати, щоб його пройшли всі працівники. Тому що насправді за результатами нікого карати не будемо. Це просто аналіз внутрішнього стану людини. Якщо чимось не задоволена - є конкретні причини.  Наприклад, коли людина підсвідомо намагається донести, що в організації відбувається щось неправильне. Такі речі будемо аналізувати. Я, так само як і решта працівників, відповів на близько 70 питань. Протягом двох годин психологи розшифровують і аналізують. Потім видають результати", - зазначив Микола Сергійович.

Ідея належить Миколі Кудрявцеву.

"До міського голови Сергія Одарича потрапив інформаційний буклет. Він дав завдання, щоб я вивчив, що це таке. Я зібрав усю необхідну інформацію і вирішив, що це можна застосувати і в міськвиконкомі. Так само і при прийомі на роботу. Тому що це не тупо вигадані якісь інтернет-тести, які пишуть студенти, а дійсно серйозний підхід. З керівництва пройшов поки що я, але запропоную всім. Я знаю, що серед клієнтів цієї програми є правоохоронні й державні органи", - сказав Микола Сергійович.

Зараз ви читаєте новину «Етику черкаських чиновників перевіряють за допомогою тестів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути