вівторок, 27 березня 2012 12:02

У Черкасах проти депутата порушили справу за зламаний турнікет

У Черкасах проти депутата порушили справу за зламаний турнікет
14 березня біля Соборної площі в Черкасах кілька сотень воїнів-афганців півколом оточили вхід до міської ради. Вимагали вибачень від мера міста. Фото: gazeta.ua

Проти активіста черкаської "Батьківщини", депутата Черкаської міськради Миколи Булатецького прокуратура порушила кримінальну справу. Опозиціонера звинувачують в умисному пошкодженні турнікету в міській раді.

В середині березня черкаську мерію штурмували "афганці". Вони вимагали вибачень від міського голови Сергія Одарича, який сказав, що не вважає їх захисниками України. Зайти до мера протестувальникам заважали турнікети. Микола Булатецький разом із кількома афганцями розібрав одного з них.

"Наша влада напередодні виборів заявляла про свою демократичність і близькість до народу. А після них повідгороджувалася від людей турнікетами", – сказав Микола Іванович.

Прокуратура оцінює збитки в 14 тис. грн. Однак опозиція найбільше боїться, що через кримінальну справу Булатецького не допустять до виборів.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Мер Черкас вибачився перед афганцями

"Микола Іванович фактично єдиний кандидат від опозиції на виборах в обласному центрі, – каже координатор черкаських опозиціонерів Леонід Даценко. – У такий спосіб влада вирішила позбутися найбільш рейтингового суперника".

У Булатецького вже відбулася очна ставка з іншим депутатом Миколою Мирзою.

"Розглядалося два питання, – згадує опозиціонер. – Перше – чи закликав я виносити владу на вилах? Я казав, що всі закликали, усі кричали. Те ж саме сказав і Микола Мирза. Друге питання було про події навколо турнікетів. Я казав, що забезпечував людям прохід. А Мирза, що бачив, як Булатецький ламав турнікети. Думаю, це могло бути підставою для прокуратури порушити кримінальну справу".

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах проти депутата порушили справу за зламаний турнікет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути