вівторок, 29 жовтня 2013 14:15

Енніо Морріконе любить грати в шахи і ненавидить число 17

Енніо Морріконе любить грати в шахи і ненавидить число 17
Фото надане PR-компанією "Дель Арте"

Цього концертного сезону на киян чекає грандіозна подія: легендарний композитор Енніо Морріконе виступить у столичному Палаці Україна з симфонічним оркестром 3 листопада. Він буде керувати українським оркестром і хором: у концерті візьмуть участь Академічний симфонічний оркестр національної філармонії України та заслужена академічна капелла "Думка".

Напередодні приїзду Енніо Морріконе в Київ про легендарного композитора стали відомі деякі цікаві подробиці. Зокрема те, що Морріконе - завзятий шахіст. Має другу категорію, аналог українського звання майстра спорту з шахів. Із задоволенням маестро згадує партії, які свого часу зіграв із Анатолієм Карповим і Гаррі Каспаровим. Морріконе також полюбляє дивитись футбольні матчі. Не один рік вболіває за "Рому". Притаманні йому і виключно людські особливості: Морріконе ненавидить бузковий колір і число "17". Якщо те чи інше трапляється йому напередодні виступу, вважає це дурним знаком, поганою прикметою. Тому, як повідомили Gazeta.ua організатори концерту, в його райдері не має ніяких забаганок, але є вказівка щодо бузкового кольору в оформленні концертних залів і готельних номерів.

Друзі маестро запевняють: Морріконе - абсолютно небогемна і "нетусовочна" людина. Не вживає алкоголю, не палить і ніколи не був помічений в жодних скандалах, які для деяких представників шоу-бізнесу - звична справа.

85-річний Морріконе працює, не перестаючи, щоденно у своїй квартирі в Римі з видом на набережну Тибру. "Тільки сувора дисципліна -ось секрет продуктивності", - стверджує композитор. Ось протягом вже багатьох років Морріконе прокидається опів на п'яту ранку і протягом сорока хвилин робить вправи за системою йогів. Потім прогулюється на свіжому повітрі, п'є каву з булочкою і сідає за рояль.

"Я не вірю в музи і в натхнення. Композитор має працювати - створювати музику", - стверджує він. В моменти, коли у нього не має замовлень від кінорежисерів, Морріконе пише симфонічну і камерну музику.

Із 1955 року Морріконе одружений із єдиною дружиною Марією. У пари - четверо дітей: сини Марко, Андреа і Джованні та донька Александра. Вже протягом десяти років композитор регулярно їздить із гастролями по всьому світу, даючи концерти як диригент з симфонічним оркестром і великим хором.

Зараз ви читаєте новину «Енніо Морріконе любить грати в шахи і ненавидить число 17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі