пʼятниця, 18 жовтня 2013 08:55

Гурт Nirvana уперше претендує на місце в Залі слави рок-н-ролу

Гурт Nirvana уперше претендує на місце в Залі слави рок-н-ролу
"Nirvana". Фото: nnm.me

Nirvana і Пітер Гебріел вперше стали претендентами на місце в Залі слави рок-н-ролу. Вони увійшли до списку з 16 номінантів, з яких виберуть тих, хто потрапить туди в 2014 році.

Крім них на місце в Залі слави вперше претендують співачка Лінда Ронстадт, дует Hall and Oates, Лінк Рей, а також групи The Replacements, Yes і The Zombies. Доречі, Ронстадт висунули на цю нагороду через кілька місяців після того, як виконавиця заявила, що більше не може співати через хворобу Паркінсона.

Всього на включення в Зал слави рок-н-ролу висунули 16 учасників, однак інші раніше туди вже номінувалися. У число тих, хто спробує потрапити туди повторно, увійшли репер LL Cool J, Кет Стівенс, а також групи Kiss, The Meters, The Paul Butterfield Blues Band, Deep Purple і Chic. Останні номінуються на Зала слави рок-н-ролу вже увосьме, проте до цих пір їм потрапити туди не вдалося.

Результати голосування, яке проводиться серед вже діючих учасників Залу слави, стануть відомі 10 грудня. Тоді ж будуть оголошені п'ять виконавців, які візьмуть участь у номінації "Вибір шанувальників". Їх виберуть самі фанати в результаті відкритого голосування. Воно пройде вдруге.

Зал слави рок-н-ролу був заснований в 1986 році. Згідно з правилами, музиканти можуть потрапити туди лише через 25 років після виходу їх дебютної платівки. Група Nirvana, яка представила свій перший альбом в 1989 році, була номінована відразу ж після того, як вона отримала право на участь.

Зараз ви читаєте новину «Гурт Nirvana уперше претендує на місце в Залі слави рок-н-ролу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі