Ексклюзиви
понеділок, 10 січня 2011 09:41

Елайджа Вуд зіграє в "Гоббіті"

Елайджа Вуд зіграє в "Гоббіті"

Актор Елайджа Вуд, який зіграв Фродо Беггінса - головного героя в трилогії "Володар перснів", з'явиться і в "Гоббіті". Режисер Пітер Джексон почне знімати 3D-фільм у лютому. На даний момент він завершує кастинг акторів.

У "батька Гоббіта" британського письменника Джона Рональда Руела Толкієна в першій книжці циклу Фродо не фігурує, проте цілком ймовірно, що фільм розпочнеться зі сцени, в якої літній гоббіт Більбо Беггінс розповідає своєму юному племіннику Фродо про подвиги юності.

У трилогії Більбо-довгожителя грав Іен Холм. У новому фільмі роль гоббіта, який доставив в Середзем'я Перстень Всевладдя, дісталася Мартіну Фрімену. Хто з них з'явиться у сцені з Фродо, поки не зрозуміло.

Вже відомо, що ельфійську королеву, як і у "Володарі перснів", буде грати Кейт Бланшетт. Роль головного з гномів, Торіна, дісталася Річарду Армітажу, ролі гномів Кілі і Філі - Ейдану Тернеру і Робу Казінскі. Гендальфом залишиться Іен Маккелен, а Голлумом - Енді Серкіс. У якійсь ролі може з'явитися і британський комік Стівен Фрай.

Робота над "Гоббітом" почалася ще в 2007 році, проте через нескінченні судові розгляди, у які були втягнуті кілька кіностудій, спадкоємці Толкієна і сам Джексон, підготовка до зйомок сильно затягнулася. Суперечки стосувалися прав на екранізацію, прокат і виручку від продажу супутніх товарів.

У 2008 році знімати "Гоббіта" запросили Гільєрмо дель Торо, який безперервно працював над сценарієм і фактично завершив підготовчий етап. Саме він вирішив розділити "Гоббіта" на дві частини і знімати його у форматі 3D. Однак у травні 2010 року через нескінченні зволікання мексиканський режисер залишив проект, і Джексон залишився з ним один на один. Вихід у прокат першої частини "Гоббіта" запланований на грудень 2012 року. Другий фільм з'явиться роком пізніше.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Елайджа Вуд зіграє в "Гоббіті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі