понеділок, 18 червня 2012 11:38

Економіка Норвегії зростає завдяки продажу однієї картини

Економіка Норвегії зростає завдяки продажу однієї картини
Фото: perm.kp.ru

Торговий профіцит Норвегії в травні 2012 року зріс до 35,5 мільярда норвезьких крон (близько шести мільярдів доларів), що майже на 45 відсотків вище показника травня 2011 року. Про це йдеться в офіційних матеріалах Статистичного управління Норвегії.

Як відзначили у відомстві, однією з причин різкого зростання торгового профіциту став продаж картини Едварда Мунка "Крик" на аукціоні Sotheby's на початку травня. Полотно було придбано неназваним покупцем за рекордну суму в 119,9 мільйона доларів. Це максимальна ціна, яку коли-небудь платили за твір мистецтва на аукціонних торгах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Його картини були авангардом ще в Радянському Союзі" - виставка Дубовика

За підсумками травня експорт з Норвегії зріс на 15,5 відсотка до 787,7 мільярда крон, а імпорт залишився приблизно на торішньому рівні, скоротившись всього на один відсоток до 43,2 мільярда крон.

У Статистичному управлінні зазначають, що зростання експорту було в основному пов'язане з нарощуванням поставок нафти і газу з країни. Так, в травні експорт норвезької нафти збільшився на 22,6 відсотка до 29,3 мільярда крон, а газу - на 37,2 відсотка до 16,8 мільярда крон.

Зараз ви читаєте новину «Економіка Норвегії зростає завдяки продажу однієї картини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі