пʼятниця, 25 жовтня 2013 16:12

Джуліан Ассанж знову в ділі, а у Свєтлакова весілля – кінопрем'єри 25 жовтня
6

Мінлива хмарність, часом фрикадельки 2
Як спіймати перо Жар-Птиці
П’ята влада
Гірко!
Плюс один

На цьому тижні у вітчизняних кінотеатрах виходить одразу три повнометражні анімації. Підростаючі кіномани нарешті отримають фільми на свій смак. Та фаворитом цього кіновікенду став не мультфільм. Найбільший ажіотаж серед всіх прем'єр цього тижня точиться навколо стрічки "П'ята влада", про добре відомого Джуліана Ассанжа.

П'ята влада

"Людина не виказує себе від свого імені. Дайте їй маску – і вона розкаже всю правду", - проголошує протагоніст цієї стрічки.

Фільм знято за реальними подіями. В центрі його сюжету – сайт WikiLeaks, який назавжди змінив правила гри у світі, де інформація цінується вище за все. Автор цього сайту Джуліан Асанж намагається викрити звірячі дії американського уряду. Факти про брехню та корупцію верхівки США Ассанж викладає на свій сайт. Через це його дітище дуже швидко набуває статусу найбільш обговорюваної медіа-організації ХХІ століття. Разом зі своїми помічниками Ассанж відкрив широкому загалу більше таємниць, ніж це змогли зробити загалом усі ЗМІ. Та коли він отримав доступ до найбільшої засекреченої бази даних США, Ассанж був вимушений знайти відповідь на питання: скільки коштує правда у вільному суспільстві?

"Це захоплююча історія, котра тримається в основному на вельми переконливій грі Бенедікта Кембербетча, який виконав головну роль. Єдиний мінус – ця стрічка не наштовхує глядача на роздуми", - Total Film.

Мінлива хмарність, часом фрикадельки 2

"Рятувати світ – це вам не попкорн жувати", - міркує голос за кадром, описуючи мультяшний поступ головних героїв стрічки.

Горе-вчений Флінт одного дня винайшов машину, яка може створювати буквально будь-яку їжу. Жителі його рідного містечка високо оцінили цей винахід, адже тепер замість снігу або дощу з неба падають цукерки, піца чи морозиво. Через те, що жителі почали засипати Флінта все новими і новими замовленнями – машина перегрілася і одного дня просто вийшла з-під контролю. На місто посипалася злива найрізноманітнішої їжі великих розмірів. Через це люди почали їхати зі своїх помешкань. Та з часом Флінтові стало цікаво, що трапилося з цим містом, в якому довгий час живуть лише їстівні створіння. На подив, в цій мікрофлорі сформувалися просто райські умови для життя. Полунички тут бігають по деревах, а банани плавають у воді разом з гамбургерами-медузами. Та виявляється, що машина працює і подосі. Зараз вона виробляє вже нових їстівних мутантів, котрі готові напасти на людство.

"Навіть з новими їстівними інгредієнтами це дуже смачний мультфільм, створений за новим, покращеним рецептом", - The Wrap.

Гірко!

"Знаєте, як стати крабом? Треба стати раком і піти боком", - розказує батько головної героїні стрічки.

Наречені Наталя і Рома вирішують провести два весілля. Одне – для себе і друзів. Інше – для батьків і родичів. Та під час підготовки трапляється, що обидва весілля пройдуть в одному і тому самому місці, в один і той самий час. Проте жоден з гостей не має дізнатися про те, що церемонії насправді дві. З цього моменту починається справжній вирій подій, з якого буде не так вже й легко викрутитися.

"Одна з кращих російських комедій останніх років, котра може стати по-справжньому народною", - Film.ru.

Плюс один

"У тебе був шанс. І з кожною секундою ти втрачаєш можливість все виправити", - говорить протагоністові його дівчина, у якої він намагається попросити вибачення.

Троє друзів не уявляють свого життя без вечірок. Напередодні найбільшої гулянки року вони знову збираються, щоб відірватися на повну. Вечірка проходитиме у величезному будинку. І кожен з друзів має на неї свої цілі. Один спробує зустріти своє минуле кохання. Інший хоче просто розважитися, а третій намагатиметься завести нові знайомства. Та жоден з них і не підозрює, що ця гулянка стане для них повним кошмаром. В будинку, де зібралася молодь, несподівано починають відбуватися дуже дивні містичні речі.

"Автори стрічки намагаються висловитися про все підряд. Однак по суті їм не має про що говорити", - Los Angeles Times.

Джастін та лицарі доблесті

"Найсильніший з героїв має знайти в собі сміливість зустрітися зі своєю долею", - розповідає про головного героя фільму голос з-за кадру.

Хлопчина на ім'я Джастін живе у магічному світі, де можливо буквально все. Його найзаповітніша мрія – стати лицарем. Та в результаті йому доводиться здійснювати не геройські подвиги, а одноманітні буденні справи. Щоб раз і назавжди змінити своє життя Джастін вирішує збігти з дому і податися у школу лицарів. Лише в такому разі, як гадає хлопчик, його життя наповниться цікавими подіями. І в цьому він геть не помилився…

"Ця комп'ютерна анімація розчаровує. Авторам не вдалося вловити казковість і чудо, котрі вкрай необхідні подібним історіям", - Observer [UK]

Як спіймати перо Жар-Птиці

"Ну що, так і будемо по сторонам роздивлятися чи справою займемося", - каже один з кремезних чолов'яг, несподівано перевтілившись у красуню-принцесу.

Здоровань, що сидить на білому коні, сильний, хоробрий, заповзятливий і весь в обладунках – так має виглядати справжній герой російських казок? Ні! Головний герой цієї анімації геть інший. Іван Царевич, напевне, ніколи не тримав в руках зброю, коня у нього немає, та й силою він особливо не відрізняється. Так само безжально ця анімація руйнує й інші класичні кліше про героїв російських казок. Наприклад, Олена Прекрасна – не чорноброва красуня, а такий собі Джекі Чан у спідниці.

Зараз ви читаєте новину «Джуліан Ассанж знову в ділі, а у Свєтлакова весілля – кінопрем'єри 25 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі