вівторок, 16 липня 2013 10:17

Джоан Роулінґ зізналася, що видала свій детектив під псевдонімом

 

Британська письменниця Джоан Роулінг визнала авторство детективного роману, опублікованого в квітні 2013 року під псевдонімом, повідомляє The Sunday Times. За словами Роулінг, їй сподобалося працювати від імені вигаданого автора, оскільки це позбавляє письменника від тиску, який він відчуває через необхідність виправдовувати очікування читачів і відповідати поставленому їм самим рівню якості.

Крім того, Роулінг зазначила, що відсутність її імені на обкладинці дозволило їй отримати об'єктивний відгук на свою роботу. Роман під назвою "The Cuckoo's Calling" був опублікований письменницею під псевдонімом Роберт Гелбрейт (Robert Galbraith). Видавництво стверджувало, що автор - колишній військовослужбовець, який працював після виходу у відставку на приватні охоронні структури.

При цьому багато критиків відразу ж засумнівалися в існуванні Гелбрейта. Вони відзначили, що автор пише надто впевнено і якісно для дебютанта. Крім того, критиків насторожив докладний опис деталей жіночого гардеробу, виконаний з нехарактерним для чоловіків знанням теми. Багато рецензентів звернули увагу, що книга вийшла в тому ж видавництві, що й роман Роулінг "Випадкова вакансія".

Роулінг неодноразово говорила про бажання написати детектив. Журналіст газети The Guardian Іен Ранкін ще в 2007 році заявив, що застав письменницю в кафе за роботою над чернеткою до детективного роману. Однак згодом журналіст назвав свої слова жартом.

Оповідь у "The Cuckoo's Calling" йде від імені приватного детектива, який розслідує смерть фотомоделі. Дія книги розгортається в Лондоні. За словами самої письменниці, вона надихалася класичними детективами від Філліс Дороті Джеймс і Рут Ренделл. У повідомленні наголошується, що роман здобув позитивні відгуки з боку визнаних майстрів жанру.

Роулінг відома в першу чергу як автор дитячих книг про чарівника Гаррі Поттера. Її перший дорослий роман "Випадкова вакансія" вийшов в 2012 році. У ньому розповідалося про життя провінційного містечка, в раді якого звільнилося одне місце. Роман отримав суперечливі відгуки критиків, але користувався успіхом серед читачів.

Зараз ви читаєте новину «Джоан Роулінґ зізналася, що видала свій детектив під псевдонімом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі