пʼятниця, 07 грудня 2012 12:30

Джекі Чан привіз у Москву новий фільм і розповів про плани на своє тіло
6

Кадр з фільму "Обладунки Бога - 3: місія Зодіак"
Фото: Фото: kinopoisk.ru
Кадр з фільму "Обладунки Бога - 3: місія Зодіак"
Кадр з фільму "Обладунки Бога - 3: місія Зодіак"
Кадр з фільму "Обладунки Бога - 3: місія Зодіак"
Кадр з фільму "Обладунки Бога - 3: місія Зодіак"

Відомий китайський і голлівудський актор, сценарист, режисер, співак Джекі Чан 6 грудня відвідав Москву в рамках світового турне в підтримку фільму "Обладунки Бога - 3: місія Зодіак", який повинен вийти на екран в кінці січня 2013 року.

Дві попередні картини, що розповідають про безстрашного шукача дорогих раритетів і гострих відчуттів по кличці Азіатський Яструб, вийшли в світ в 1987 і 1991 роках.

Завдяки ЗМІ, які поширили інформацію про приїзд до російської столиці кумира мільйонів дітей і підлітків, під фешенебельній готелем, що знаходиться біля Кремля, з самого ранку зібралася добра сотня фанів Джекі Чана.

Схоже, їм так і не вдалося побачити живцем свого кіногероя. Чи то знаменитий китаєць заїхав в готель ще вночі, чи то ввійшов туди вранці з чорного ходу.

До початку прес-конференції Джекі Чан позував фотографам на даху дорого готелю на тлі панорами Червоної площі, по якій після спілкування з журналістами він збирався погуляти хоча б півгодини.

"За п'ятдесят два роки я знявся більш ніж у ста фільмах, переважна більшість яких - екшн" - говорить 58-річний Джекі Чан. - За цей час я освоїв в кіно дуже багато професій - від освітлювача до оператора. Багато людей дивуються, як я можу виконувати на зйомках так багато різних професійних обов'язків... Але для мене це нескладно, я з цим був народжений. Я можу відчувати складнощі в роботі з комп'ютером, наприклад. Але перебувати на знімальному майданчику мені легко. Однак з усіх професій, якими я оволодів в кіно, мені, звичайно ж, ближче всього режисура. Як режисер я можу контролювати весь знімальний процес, я знаю, чого я хочу, що я хочу бачити".

Джекі Чан заспокоїв своїх шанувальників, відповідаючи на питання, чи збирається він залишити жанр бойовиків, як недавно заявив про це пресі: "Іноді я запитую себе про те, чи довго ще зможу протягнути? Тому, що я ще можу відповісти журналістам, коли вони питають про те, скільки я ще буду знімати і зніматися в жанрі екшн? Останнім часом я відповідаю, що це, можливо, останній фільм. Але зараз я можу сказати, що слідом за "Обладунки бога - 3" починаю роботу над новим фільмом. І це теж буде екшн".

Джекі Чан завжди сам виконує найскладніші трюки, покладаючись не на дублерів, а на знання свого тіла і його можливостей. За десятиліття каскадерської діяльності все його тіло вкрилося шрамами, а кістки відзначені численними травмами та переломами. "Після смерті я заповідаю своє тіло якомусь дослідницькому центру або лікарні" - жартує актор.

"Багато людей володіє бойовими мистецтвами, але цього недостатньо, щоб стати зіркою у фільмах екшн, - говорить актор. Потрібно знати закони кіно, розуміти, в якому ракурсі постати перед камерою. Я хочу навчити молодих виконавців, як ставати зірками екшн-комедій".

Між тим, сам Джекі Чан, наскільки він на це здатний, все більше уваги намагається приділяти і акторській майстерності: "Дивлячись на свої ранні фільми, я думаю тепер про те, чому я там тільки бився? Тому зараз намагаюся грати різні ролі. Я актор, який може битися, а не просто борець".

Джекі Чан стверджує, що він ніколи не злиться в житті, негативні емоції він може виражати тільки на знімальному майданчику, тому що там він дуже серйозний, там на ньому лежить велика відповідальність.

Відповідаючи на питання про те, що б він хотів отримати в новому році, Джекі не був оригінальним і сказав, що йому все ще не вистачає грошей, що він хотів би отримати їх ще більше в наступаючому році. Правда, тут же пояснив, що багатство йому потрібно для благодійних цілей, на які він витрачає половину своїх величезних гонорарів.

Відповідальність перед дітьми, які дивляться фільми з його участю, не дає акторові можливості грати негативні ролі, від яких він відмовляється незалежно від розмірів гонорару.

"Протягом багатьох років я тримаю свою обіцянку, дану дітям - давати їм приклад позитивного героя".

Нагадаємо, що зірка Голівуду і найбільш відчайдушний трюкач в свій час приїжджав і в Україну. У 1995 році під час зйомок фільму "Перший удар" він побував Криму. В аеропорту Сімферополя герой Джекі Чана влаштував бійку відразу з декількома лиходіями, в який у якості масовки брали участь і співробітники української митниці.

Знімався Джекі Чан і в "Ластівчиному гнізді", про що екскурсоводи розповідають туристам досі, захоплено згадуючи, як король трюків безстрашно стрибнув з балкона прямо в море. Правда, цей епізод так і не увійшов в картину.

Зараз ви читаєте новину «Джекі Чан привіз у Москву новий фільм і розповів про плани на своє тіло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі