пʼятниця, 07 травня 2010 14:30

До лав гвардії Папи Римського прийняли 30 новобранців (ФОТО)
15

У Ватикані відзначають день знаменитої Швейцарської гвардії. Вона була сформована в 1506 році і вважається найстарішим у світі регулярним військом. Більше 500 років тому Папа Юлій II, потребуючи вірного йому війська, зупинив свій вибір на швейцарських солдатах, які служили в той час у багатьох європейських країнах і які вважалися кращими солдатами в Європі.

З нагоди цього свята до лав цієї елітної гвардії прийняли 30 нових солдатів і нового заступника командувача Гвардією. У церемонії взяли участь члени Римської курії, президент Швейцарської Конфедерації Доріс Лойтхард і рідні "найменшої і найстарішої армії світу".

Новобранці склали присягу, поклавши ліву руку на прапор гвардії, на якому зображений герб чинного папи, і папи Юлія II, засновника Гвардії. Кожен новачок піднімав праву руку вгору і показував три пальці на знак Трійці.

В даний час гвардія складається з 110 осіб, офіційна мова гвардійців - німецька. Всі вони повинні бути правовірними католиками, мати середню освіту і пройти обов'язкову для всіх швейцарських чоловіків 4-місячну службу в армії.


Зараз ви читаєте новину «До лав гвардії Папи Римського прийняли 30 новобранців (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути