понеділок, 03 грудня 2012 17:23

Для дітей із травмами після ДТП створили спеціальне клінічне відділення
9

Фото: Фото: Павло Паламарчук

Від 1 грудня в міській дитячій клінічній лікарні у Львові розпочало роботу дитяче нейрохірургічне відділення. Це перше і наразі єдине таке відділення не лише у місті, а й у всій Західній Україні. Розраховане воно на 15 ліжок. Обслуговуватиме не лише місто, але й область.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові пригощали стравами часів голодомору

"З кожним роком збільшується кількість госпіталізованих дітей з нейрохірургічною патологією, - розповів завідувач новоствореного відділення Костянтин Біганич. - Багато з них новонароджені. Більшість дітей потрапляє із струсом мозку, отриманим внаслідок ДТП. Ми на місці можемо провести різні операції за новітніми технологіями. Можемо тут надати кваліфіковану і повну допомогу. Крім того, у відділенні працюють лікарі, які знають як поводитися з дітьми. Адже маленькі пацієнти потребують особливого догляду. Також ми зможемо надавати допомогу дітям з інших областей України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тіла страчених в'язнів у Білорусі родичам не повертають

На створення дитячого нейрохірургічного відділення витратили близько мільйона гривень. Стіни усюди розмальовані героями різних мультфільмів. В коридорі висить плазмовий телевізор. По ньому показують сучасні мультфільми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львів'ян закликали відмовитися від хутра

"Ми в лікарні від 23 листопада, - розповіла . - Дочку збила машина. Має струс мозку та забій щелепи. Першого грудня нас перевели в цей відділ. Не можу сказати, що в іншому відділі ставилися до нас погано чи там було гірше. Але тут все нове, якісний ремонт. Персонал завжди готовий допомогти. Все обладнано сучасною технікою", - каже Оксана Гордон.

 

Зараз ви читаєте новину «Для дітей із травмами після ДТП створили спеціальне клінічне відділення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути