понеділок, 13 травня 2013 14:02

Дитячі літератори з Великобританії та Польщі приїдуть на фестиваль до Львова

Дитячі літератори з Великобританії та Польщі приїдуть на фестиваль до Львова
Фото: ct.lviv.ua

Три дні у Львові триватиме дитячий фестиваль. Почнеться 17 травня з параду "літературних героїв". Більше тисячі дітей одягнуться в своїх улюблених персонажів з книжок.

Протягом фестивалю триватиме конкурс "Найкращий читач України" та літературні квести. Декілька дитячих команд мають продемонструвати свої знання літератури та історії, вміння орієнтуватися на місцевості і розгадувати загадки аби отримати призи.

Увесь фестиваль організований у формі гри "Збирай слонів", де кожне виконане завдання збільшує шанси виграти один з призів. Також у дітей буде можливість провести ніч з наметами та спальниками у дитячій бібліотеці.

Проходитиме ярмарок дитячих книжок та різноманітні майстер-класи з акторської майстерності, східних одноборств, унікальних технік живопису та японська кулінарії. Навчатимуть техніці з сиплення піску. Зірки телебачення, шоу-бізнесу та спорту читатимуть свої улюблені книги дитинства.

Максим Кідрук, Сашко Лірник, Мар'яна Савка, Роман Скиба, Галина Малик, Оксана Думанська, Лариса Денисенко говоритимуть з дітьми про літературу та представлять нові видання.

Літературні читання та автограф-сесії влаштують і дитячі автори з Польщі, Білорусі, Великобританії та Швеції. Зокрема на фестиваль приїде Іан Вайбрoу з Великобританії - автор повістей про Малого Вовчика. Він не лише популярний автор понад ста книжок для дітей, а й один із небагатьох письменників, якому вдалося очолити списки бестселерів у цьому жанрі.

Польська письменниця Йоанна Ягелло відома українському читачеві своєю книгою для підлітків "Кава з кардамоном". Свою книгу написала для старшої дочки Юльки – дівчинці було п'ятнадцять, а книг про життя однолітків "тут і зараз" бракувало на книжковому ринку. Йоанна написала книгу про формування особистості, дорослішання, стосунки у сім'ї.

Триватиме фестиваль до 19 травня у "Палаці мистецтв" (вул. Коперніка, 17). Детальний розклад події можна побачити на сайті фестивалю. Вхід безкоштовний.

Зараз ви читаєте новину «Дитячі літератори з Великобританії та Польщі приїдуть на фестиваль до Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі