неділя, 12 травня 2013 17:48

На "Флюгери Львова" приходили в костюмах звірів
8

Фото: Фото Ольги Швед

З 9 по 12 травня у внутрішньому дворику львівської Ратуші триває XI міжнародний етно-джазовий фестиваль "Флюгери Львова". За одинадцять років існування етно-джазовий фестиваль "Флюгери Львова" став музичною візитівкою міста та його найпопулярнішім весняним фестивалем. Щороку "Флюгери" збирають декілька тисяч відвідувачів Цьогоріч фестиваль вперше став платним - квиток на один день коштував 60 грн.

Стартував фестиваль 9 травня з конкурсного відбору рок-гуртів для участі в польському фестивалі Rock Noc?. Перемогу отримав київський рок-гурт Hairy Viper.

10 травня на "Флюгерах" звучав блюз від гуртів: "Blues Market", "Max Vatutin Trio", "Micha? Milczarek Trio", "Vinipuz Mob".

11 травня виступив гурт "Джалапіта" у якому співає Соломія Чубай та грають музиканти із "Йорого Клоцу" і "ГИЧ Оркестру". Українсько-казахський проект"Triangular Matrix & Nazgulya Shukaeva" поєднав музику Андрія Арнаутова та горловий спів "кай" і пісенні традиції тенгріанства у виконанні Назгулі Шукаєвої.

Сьогодні, 12 травня "Флюгери Львова" традиційно розпочалися о 10:00 програмою "Прокидання з ГИЧ Оркестром". Аби отримати 50% знижку на квиток, більше десятка охочих прийшли у костюмі веселого звірятка. "ГИЧ Оркестр" експериментує із різними музичними стилями та інструментами, співають пісні на лірику Мар'яна Пирога,поетів Тичини та Сюсюри.

Розпочали концерт із "руханки". У чудернацьких масках музиканти заспівали свої найвідоміші хіти: "Арфами", "Синій іній", "Жуки" та інші. З перших хвилин публіка почала танцювати під сценою.

Максим Кривенко прийшов у костюмі рудого ведмедика. На концерт потрапив безкоштовно.

"Щороку прокидатися із Флюгерами для мене вже стало традицією. Тут уже вшосте. Любив гурт "Мертвий півень" із його суто львівськими піснями про "Старенький трамвай", "Франсуа" та іншими. Але Гичі - достойна заміна. І навіть те, що на концерті купа людей у карнавальних костюмах - піднімає настрій та створює невимушену атмосферу", - каже хлопець.

Музиканти запросили дитячий гурт-студію "Петрос" із села Ворохти. Разом вони заспівали "Подоляночку" та інші народні пісні. Музикантів тричі викликали на "біс".

Організатори зізнаються, що цьогоріч у Дворику Ратуші було значно менше відвідувачів через платний вхід. Зате прийшли лише справжні поціновувачі музики, не було випадкових перехожих, туристів та хмільних компаній - а це великий позитив на фестивалю.

Завершаться Флюгери 12 травня вечірнім концертом джазового проекту "Dzyga Imagine". Продовжать Івано-Франківські "Ivory Street", польсько-український проект Дани Винницької та Кароліни Беімчік "Babooshki" виконуватиме мелодійні пісні нашого прикордоння у джазовій обробці. Вже традиційно завершуватиме "Флюгери" гурт"ShockolaD".

Зараз ви читаєте новину «На "Флюгери Львова" приходили в костюмах звірів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі