вівторок, 20 серпня 2013 12:16

Диктат Міносвіти не дає університетам плідно співпрацювати з роботодавцями - Брюховецький

Диктат Міносвіти не дає університетам плідно співпрацювати з роботодавцями - Брюховецький
Фото: interviewer.com.ua

Скарги роботодавців на випускників українських вузів будуть продовжуватися, тому що навчальні заклади втрачають можливість враховувати їхні побажання. Про це у коментарі Gazeta.ua заявив почесний президент Національного університету "Києво-Могилянська академія" В'ячеслав Брюховецький.

"Роботодавці завжди були задоволені випускниками "Києво-Могилянської академії". Програми вишу від початку були орієнтовані на те, щоб задовольняти роботодавців. Ми враховували їх бажання", - сказав почесний президент НаУКМА.

Він повідомив, що вуз почав проводити перші "ярмарки кар'єр" в Україні. Приходили роботодавці, обирали собі потенційного працівника з другого-третього курсу. Нам казали: все дуже добре, але ми б хотіли, щоб ваш випускник прослухав ще такий і такий курс. Якщо роботодавець - фахівець у цій галузі, він може підказати, які знання потрібні молодому спеціалісту. Утім, втручатися у сам зміст курсу він вже права не мав. Тому що він немає ніякого стосунку до педагогіки. А керівництво університету вже само вирішувало, як це подавати студенту, що йому потрібно. Бо кожен має займатися своєю справою.

"Сьогодні обирати індивідуальну програму навчання для студента не можемо. Зараз ідуть жорсткі обмеження, диктат. Не можна зробити крок ні вліво, ні вправо. Як товариш міністр Дмитро Табачник вирішив, так і треба вчити. З року в рік роботодавці висловлюють незадоволення загальною підготовкою. Бо почалося втягнення вищої освіти в 30-ті роки. У міністерстві сидять люди, які вважають, що вони важливіші за всіх. Скарги роботодавців будуть продовжуватися. Ми пробуємо дещо робити. Але це все ускладнюється обмеженнями. 10 років тому все було набагато вільніше", - поскаржився Брюховецький.

Зараз ви читаєте новину «Диктат Міносвіти не дає університетам плідно співпрацювати з роботодавцями - Брюховецький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути