понеділок, 20 серпня 2012 12:51

Революційний потенціал студентів полягає у їх освіченості - Брюховецький

Революційний потенціал студентів полягає у їх освіченості - Брюховецький
В'ячеслав Брюховецький. Фото: ukma.kiev.ua

Сьогодні вже можна сказати, що студентський рух базується на моноідеології. Про це під час засідання медіа-клубу "Чесно" на тему "Революційний потенціал студентських протестів в Україні" вказав почесний президент Національного університету НаУКМА В' ячеслав Брюховецький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриневич розповіла, як влада зекономить на бідних студентах до 100 млн грн

"Якщо говорити про революційний потенціал студентства, то сьогодні я не є прихильником революцій. Інколи до мене студенти приходять і питають: що нам зробити? Отаке погане робиться навколо. Ідіоти у Верховній Раді. Я відповідаю — ваше завдання сьогодні вчитися, бо це єдиний час у вашому житті, коли ви можете або здобути знання, або ж стати такими ж самим ідіотами, як у Верховній Раді, які є неосвіченими або напівосвіченими. Тому що займалися політикою хто як. Комсомольці", - сказав Брюховецький.

За його словами, велика частина людей, які сьогодні є в політиці — прийшли з Комсомолу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо студентам не повернуть втрачену частину стипендій — буде новий Майдан

"Але мені сьогодні страшно, бо Україну можуть знищити комсомольці. Саме вони сьогодні при владі. Це ті люди, які не можуть зрозуміти, що є в державі, і не хочуть. Вони тоді йшли у владу задля грошей і кар'єри. І сьогодні для них це лишилося пріоритетом так само."

Також Брюховецький зазначив, що революційний потенціал студентського руху повинен полягати у тому, що студенти повинні бути освіченими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров наобіцяв студентам чергове "покращення"

"Після всіх особисто моїх, свого часу, досить революційних рухів, прийде час і для теперішніх студентів. В іншому разі, вони не те що слово "професор" написати не зможуть, а й просто будуть недалекі — революція нічого не дасть. Повернемося знову до того, з чого усі ми починали. Тому треба вчитися, як казав один відомий чоловік", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Революційний потенціал студентів полягає у їх освіченості - Брюховецький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути