Ексклюзиви
четвер, 16 серпня 2012 16:27

Студенти подарують Табачнику бритву, щоб він зголив свою бороду
6

Фото: Фото: Андрій Жигайло

Сьогодні під час інформаційної акції протесту на Майдані Незалежності студенти принесли станки для гоління міністру освіти та науки Дмитру Табачнику. Вони пропонують зголити йому бороду, аби він "став схожим на людину".

Через дощ, що саме пішов Києвом, на акцію прийшли близько 10 студентів.

"Ми вручимо пачку з бритвами міністру освіти та науки Дмитру Табачнику, щоб він зголив свою бороду і став схожим на людину. А то він видумує накази, як Хотабич, висмикуючи по волосині зі своєї бороди", - каже Сергій Пархоменко, з громадської кампанії "Молодіжна варта".

Активісти принесли з собою мішок із дрібними копійками. Під монументом Незалежності, вони виклали монетками номіналом 1, 2, 5, 10 і 25 копійок слово "стипендія".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо студентам не повернуть втрачену частину стипендій — буде новий Майдан

"Це залишки нашої стипендії за липень. Через зменшення її тепер ми мусимо виживати. Теперішня стипендія навіть не дотягує до прожиткового мінімуму", - зазначила студентка Дарина, з філологічного факультету університету імені Драгоманова, викладаючи копійками слово "стипендія".

Акцію охороняли двоє працівників міліції.

"Ми провели опитування серед студентів, результати якого показали, що більш як 30% із них одержали стипендію не в повному обсязі, а більш як 20% студентів взагалі не одержали стипендію за липень. Рішення про перегляд розміру стипендій у час, коли студенти знаходяться на літньому відпочинку тільки вказує на те, що ті, хто ініціював це рішення, завідомо готували його на час відпусток, щоб уникнути студентських протестів. Найбільше постраждали від указу відмінники. Їхня стипендія з 805 гривень тепер буде менша на 200 гривень", - розповіла Єлизавета Щепетильникова, президент української асоціації студентського самоврядування.

Нагадаємо, минулого місяця в деяких вишах, згідно з урядовою постановою №526, розміри стипендій студентам були зменшені на 200 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Студенти подарують Табачнику бритву, щоб він зголив свою бороду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути