понеділок, 02 липня 2012 11:14

Демієн Герст пропонує у подарунок скульптуру вагітної з мечем

Автор: Фото: artobserved.com
  Скульптура, за задумом художника, є алегорією правди й правосуддя
Скульптура, за задумом художника, є алегорією правди й правосуддя

Британський художник Демієн Герст хоче подарувати англійському приморському місту Ілфракум 20-метрову скульптуру вагітної жінки, яка символізує правосуддя, повідомляє Бі-бі-сі з посиланням на подану художником до міської ради заявку.

Бронзова жінка спрямовує в небо величезний меч, а в іншій руці тримає ваги зі стосом юридичних книг. Це, за проектом, є "сучасною алегорією правди й правосуддя".

"Найдорожчий" у світі художник Герст поки особисто коментарів не давав. Він володіє рестораном в Ілфракумі (графство Девоншир) і тепер вирішив запропонувати місту свою роботу в безкоштовну ренту на 20 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скульптор просить відвідувачів пройти під стільцем

Фонд English Heritage, який займається збереженням і розвитком об'єктів культурної та архітектурної спадщини, заявив, що проект є цікавим і вимагає ретельного розгляду, особливо в світлі кампанії зі зміни іміджу Ілфракума.

Місто намагається відійти від образу вікторіанського приморського курорту, розвиваючи проекти сучасного мистецтва, в тому числі в міському просторі. Наприклад, в 2007 році театр Landmark Theatre після реконструкції отримав два конусоподібних білих куполи, за що його прозвали "ліфчик Мадонни".

Згідно з проектом Герста, вагітна бронзова жінка буде стояти прямо на березі як одна з головних визначних пам'яток, і залучати в місто безліч туристів.

Зараз ви читаєте новину «Демієн Герст пропонує у подарунок скульптуру вагітної з мечем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі