четвер, 12 травня 2022 22:57

Dakh Daughters показали у Франції виставу "Танець смерті", у ній представили нові композиції
16

Dakh Daughters представили у Франції нову виставу
Фото: Facebook
Dakh Daughters представили у Франції нову виставу
Dakh Daughters представили у Франції нову виставу
Dakh Daughters представили у Франції нову виставу
Dakh Daughters представили у Франції нову виставу

Українське фрік-кабаре Dakh Daughters представили нову виставу у Франції. Спектакль має назву Danse Macabre (танець смерті - Gazeta.ua), включає нові композиції колективу. Допрем'єрний показ відбувся 6 травня у місті Ле Ман, Франція. До проєкту приєдналась актриса театру "Дах" Тетяна Троїцька, режисером виступив Владислав Троїцький.

"Вистава про наші реалії, про війну, про наш біль і жах, про смерть і любов, про вічність і минучість буття. Для нас так важливо, що ми маємо змогу творити зараз і тут саме те, про що хочеться кричати на весь світ", - написали про нову роботу на сторінці гурту.

Учасниці фрік-кабаре Dakh Daughters розповіли про виставу в в ефірі шоу "Селекція", повідомляє "Суспільне. Культура".

За їх словами, спектакль створили за три тижні, у підготовці допомогли французькі митці. У виставі Danse Macabre звучатимуть нові музичні композиції гурту.

"Зараз ми знаходимося у Франції й намагаємося максимально робити те, що від нас залежить, з нашою зброєю в руках – мистецтвом. Вистава про те, як жінки-артистки перетворюються на простих жінок, які потрапляють на територію війни. Це їхні особисті історії, які кожна з них пережила протягом цього часу, протягом війни. Коли вони бігли, чули вибухи. Історії про їх рідних, батьків, дітей, коханих. Також у виставі використовуються документальні тексти з реальних історій і подій, які відбулися з реальними людьми зараз, під час перебігу війни. Окрім того, створені нові музичні композиції, які чергуватимуться з цими розповідями", – розповіла актриса фрік-кабаре Dakh Daughters Соломія Мельник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Актор московського театру влаштував перфоманс, у якому показав Путіна Фантомасом

Офіційна прем'єра вистави Danse Macabre відбудеться 16 червня у Парижі. Артистки планують показати виставу й в інших країнах Європи та Північної Америки.

"Для нас безмежно важливо, що ми маємо змогу творити зараз і тут саме те, про що хочеться кричати на весь світ. У нас вже є великі плани та багато запрошень. 16 червня відбудеться велика прем'єра вистави у Парижі, в театрі "Одеон". Також багато запрошень є не тільки у Франції, але ще й в багатьох країнах Європи, а також Америки, Канаді. Загалом наша найбільша мрія – зіграти цю виставу в Україні, для українців. І ми чекаємо на нашу перемогу, аби поскоріше повернутися на Батьківщину, щоб наша мрія здійснилась. Разом до перемоги! Слава Україні!", – додала Соломія Мельник.

В Одеському музично-драматичному театрі імені Василя Василька у час повномасштабної війни поставили виставу за п'єсою Наталі Ворожбит "Саша, винеси сміття". Репетиції проводили в бомбосховищі. Для показу обладнали місце під сценою. Сценічне коло додає символізму - його повороти вказують на зміну часу у виставі.

Зараз ви читаєте новину «Dakh Daughters показали у Франції виставу "Танець смерті", у ній представили нові композиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі