Ексклюзиви
вівторок, 16 березня 2010 13:25

Да Вінчі залишив в своїй "Таємній вечері" прогноз кінця світу

Да Вінчі залишив в своїй "Таємній вечері" прогноз кінця світу

Італійська дослідниця Сабріна Сфорца Галіція стверджує, що зуміла прочитати прогноз кінця світу, яке Леонардо да Вінчі залишив в своїй "Таємній вечері". Про це пише La Repubblica.

Як стверджує італійка, яка працювала в Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі (UCLA), а потім - в архівах Ватикану, Леонардо передбачив, що 21 березня 4006 року в світі почнеться якийсь процес, який торкнеться самої суті речей і завершиться 1 листопада. Цей процес буде чимось на зразок кінця світу або всесвітнього потопу, проте, можливо, обернеться і оновленням людства.

Як дослідниця зробила свій висновок, до кінця не пояснюється. Повідомляється лише, що Галіція досліджувала не саму "Таємну вечерю" - фреску з монастиря Санта-Марія делле Грацие в Мілані, - а копію з неї, виконану у вигляді гобелену на замовлення французького короля Людовика XII (1498-1515).

Італійка стверджує, що розгадала якийсь математико-астрологічний шифр, складений Леонардо. Зокрема, в складках скатертини на столі у Христа і апостолів вона побачила карту світу з позначеною широтою і довготою. Крім того, кожна з 24 годин у Леонардо нібито позначає одну з 24 букв латинського алфавіту. Нарешті, вона говорить про символіку окремих деталей зображення на гобелені: число вісім, що постійно повторюється, щит Франції, підпис самого Леонардо.

У 2009 році Сабріна Галіція Сфорца вже випустила книгу, присвячену гобелену. Очікується, що вона напише продовження, в якому ясніше висловиться про шифр і прогноз да Вінчі.

Варто відзначити, що багатообіцяюча стаття в La Repubblica підписана ім"ям Барбари Фрале, іншої дослідниці з Ватикану, яка прославилася такими ж сенсаційними заявами, що стосуються Туринської плащаниці.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Да Вінчі залишив в своїй "Таємній вечері" прогноз кінця світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі