Ексклюзиви
середа, 17 лютого 2021 21:00

Чому молодь слухає російський реп

Чому молодь слухає російський реп
2 кліпи російського репера Моргенштерна увійшли до топ-10 музичних відео, які набрали найбільше переглядів на ютубі в Україні торік. У рейтингу - один український виконавець. Фото: facebook.com

Україна не пропонує альтернативи російській клубній та реп-музиці. Тому українці активно слухають російську.

Так вважає музичний критик Олексій Бондаренко.

"У наших виконавців триває спад. Щороку виходить понад 300 альбомів, але мало пісень можна виділити як потенційні хіти. А Росія та навіть Білорусь продукують неймовірну кількість контенту для підліткової й молодіжної аудиторій. Зірок конвеєром вирощують за один-два роки. Просувають через телевізійні та інернет-шоу. Швидко набирають перегляди в соціальних мережах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москалі з пісень Віктора Цоя зробили зброю

Бондаренко зауважує, що мовні квоти на радіо дали поштовх артистам з україномовною музикою. Але не сприяли появі нових імен.

"Попит на українську музику є. The Hardkiss та "Без обмежень" цьогоріч готують концерти на "Олімпійському". "Антитіла" збирають стадіони у містах. Низка виконавців почали збирати більші зали. І продовжували б, якби не карантин. Але це музика не для підлітків, які слухають російський реп", - каже критик.

Додає, що достойна конкуренція не з'явилася, бо в індустрії мало грошей.

Інтерв'ю з Олексієм Бондаренком читайте в журналі "Країна" від 18 лютого.

Жоден україномовний кліп не потрапив до першої десятки найпопулярніших музичних відео на ютубі в Україні за 2020 рік. Єдиний вітчизняний виконавець у топі – Monatik. Його пісня "Вечериночка" у співавторстві з Вірою Брежнєвою набрала 26 млн переглядів. Решта – з Росії.

Зараз ви читаєте новину «Чому молодь слухає російський реп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі