Ексклюзиви
понеділок, 06 січня 2020 05:06

Челентано зізнався в романі з Орнеллою Муті
11

6 січня 1938-го народився італійський музикант, кіноактор, естрадний співак, кінорежисер, композитор, громадський діяч і телеведучий Адріано Челентано.

За свою кар'єру Адріано Челентано випустив понад 40 студійних альбомів загальним тиражем 150 млн. платівок і знявся більш ніж в 40 фільмах. Особливу популярність у глядачів він придбав в комедіях 70-80-х років, граючи шахраїв і злодіїв в картинах "Суперпограбування в Мілані", "Юппі Ду", "Блеф", "Приборкання норовливого", "Бінго-Бонго", "Оксамитові руки" і "Гранд-готель Ексельсіор".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історія кохання: найкрасивіша пара Італії Адріано Челентано і Клаудіа Морі разом вже 50 років

Факти з життя Адріано Челентано

Майбутній актор народився 6 січня, в день, який на півночі Італії вважається днем ​​розіграшів.

У нього четверо братів і сестер, з яких він молодший.

Мати народила його в 44 роки.

Сім'я Адріано жила дуже бідно. Це змусило його залишити школу в 12 років і найнятися на роботу. Майбутній актор працював підмайстром у годинникаря.

В юності майбутній співак часто зображав відомого американського коміка Джеррі Льюїса, і сестра Челентано послала на конкурс двійників одну з фотографій, де її брат був в образі цього артиста, - в результаті Челентано посів перше місце і виграв 100 000 лір.

У 17 років Адріано Челентано захопився рок-н-ролом, і навіть став грати в рок-групі.

Вся сім'я Челентано була музичною, але мати найменше вірила в вокальні здібності Адріано. Вона зізнавалася: "Коли він почав співати і грати, щоб приводити додому друзів, які співали і грали, і виходити вечорами з друзями, щоб піти співати і грати, я почала серйозно турбуватися. Схоже, подумала я, він хоче стати артистом вар'єте. Він себе знищить, він стане розгільдяєм і негідником. Мене лякала думка про те, що Адріано міг стати таким же, як ці люди. Так що, коли я побачила, що він став на цей шлях, я почала відважувати йому стусани. Я його била, коли він виходив увечері з друзями, щоб відправитися співати і грати в черговому клубі, і била, коли він звідти повертався ... Але мені було дійсно страшно, що він себе погубить, і мені здавалося, що не було іншого способу, щоб врятувати його, окрім як відважувати йому ляпаса. Я припинила це робити лише після фестивалю рок-н- ролу в Palazzo del ghiaccio, в день першого великого успіху мого сина".

На початку 1970-х років Челентано придумав і записав композицію "Prisencolinensinainciusol", текст якої складається з незрозумілих вигаданих слів, які нічого не означають, що символізує роз'єднаність людей, нездатних зрозуміти одне одного. Пісня довго залишалася в верхніх рядках європейських хітпарадів і потрапила в американські попчарти. Композиція виконується речитативом, що можна розцінити як один з перших реп-експериментів

Він не раз зізнавався, що звичайний будильник не здатний його розбудити. Все життя він прокидається тільки від рок-музики.

Протягом життя Адріано Челентано записав понад 600 пісень, багато з яких входять до списку найкращих італійських композицій. Вони складають більше трьох десятків альбомів.

Він боїться літати на літаках.

Одного разу він почав танцювати безпосередньо посеред жвавої вулиці. Навколо швидко зібрався натовп, що паралізувало весь рух. На питання поліцейського, навіщо він це зробив, Челентано відповів, що репетирував танець для нової ролі.

Сам себе він вважає насамперед співаком і музикантом, а не кіноактором.

На один з величезних концертів Адріано Челентано квитки продавалися по 1 євро. Це була його власна ініціатива.

З 2005 року він є вегетаріанцем.

Одного разу Челентано в прямому ефірі назвав прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі корупціонером. Той у відповідь заявив, що співак належить до числа тих, хто намагається підірвати авторитет уряду.

Вже досить давно Адріано не знімається в фільмах, мотивуючи це тим, що в сучасному кінематографі немає нічого цікавого, а просто заради грошей псувати свою репутацію він не збирається.

Він людина багатьох талантів - пише музику і пісні, співає, грає в кіно і виступає в ролі кінорежисера.

Його улюблені музиканти - Елвіс Преслі і Майкл Джексон.

В Італії Адріано Челентано просто обожнюють. Коли він потрапив до лікарні, натовп шанувальників буквально взяв її в облогу її, а коли з'явилася помилкова чутка про смерть всенародного улюбленця, до лікарні понесли тисячі букетів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адріано Челентано перебуває у небезпеці

Ось уже понад пів століття він одружений на Клаудії Морі, і досі не пропускає нагоди, щоб вкотре зізнатися їй у коханні.

Адріано Челентано і Клаудіа Морі – це найкрасивіша і найобговорюваніша пара Італії. Коли вони вперше побачили один одного на знімальному майданчику "Одного дивного типа" в 1963 році, Клаудія не звернула на Адріано особливої уваги. Його поведінка здалася їй надто епатажною. Адріано зачепила така байдужість, і він почав всіляко домагатися уваги красуні. Спроб було дуже багато, але дівчина була холодна й неприступна. А потім втрутилася доля. Через необережність Клаудії лопнув плафон на знімальному майданчику, його осколки подряпали обличчя Адріано. Вона поспішила до нього з вибаченнями, і в той же момент спалахнув вогонь їх любові, який горить досі.

Спочатку дівчина вважала свого коханого занадто несерйозним для тривалих стосунків. Змінила вона свою думку після того, як темпераментний італієць зізнався їй у коханні на своєму концерті, після виконання романтичної балади.

Ці оригінальні молодята оформили свої стосунки о 3-й години ночі, щоб настирливі папараці не зіпсували їм довгоочікуваний момент. Відтоді вони разом.

Челентано володіє власною студією звукозапису, названої його ім'ям.

Перша його поява на екрані відбулася в 1959 році, у фільмі "Хлопці і музичний автомат".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адріано Челентано лагодить годинники і "сидить" в Інтернеті

У 1975 році вийшов фільм "Юппі-ду", де Челентано виступив як режисер, композитор, сценарист і виконавець головної ролі. Для створення картини Челентано привернув до бюджету фільму 420 мільйонів лір, віддавши в заставу свою віллу і землю в Бріанца. У цьому фільмі режисера вдалося зняти практично всю свою сім'ю - дружину Клаудію, а також трьох дітей: Джакомо, Розіта і Розалінду. У 2008 році фільм був відреставрований і випущений на DVD. Нова версія фільму була показана на 65-му Венеціанському кінофестивалі в вересні 2008 року, де співак був присутній зі своєю дружиною особисто. Він охарактеризував картину так:

"Юппі-ду" - це крик насолоди. Крик любові між жінкою і чоловіком. Але також це крик жалю через насильство жінки і через втрату друга. Це дуже наївний фільм, який буде цікавий і через двадцять років".

Відмінною рисою артиста є його неповторна пластика: у багатьох своїх комедіях він показував танцювальні етюди, що надавало його образам додаткової чарівності. Він навіть отримав прізвисько Людина на пружинах.

У його честь названий відкритий в 1987 році астероїд.

Двоє дочок актора також стали актрисами, а син - відомим дизайнером.

Він був першою людиною, хто виконав італійською мовою реп і рок-н-рол.

Челентано володіє власною студією звукозапису, названої його ім'ям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донька Челентано зізналась, що вона лесбійка

Як не дивно, але самий прославлений фільм за участю Челентано - це не "Приборкання норовливого", а "Солодке життя" Федеріко Фелліні, де артист зіграв епізодичну роль. Але глядачі, звичайно, його більше запам'ятали і полюбили в тих фільмах, де він знімався разом з Орнеллою Муті. Ще тоді їм приписували роман - аж надто переконливо і органічно вони грали закохану пару. Тоді актори не коментували ці чутки, але кілька років тому Челентано порушив обітницю мовчання і зізнався в тому, що роман у них дійсно був. Через нього актриса навіть розлучилася з чоловіком, але сам він піти з сім'ї так і не наважився - адже на той момент Клаудіа Морі була його дружиною вже 16 років.

Орнелла Муті підтвердила цей факт тільки на порозі свого 60-річчя. Правда, несподівана відвертість Челентано її обурила і образила: "Я б ніколи не зізналася в цьому. Адріано Челентано розповів про наш роман багато років по тому, навіть не запитавши мене. Він зробив це після стількох років мовчання, яке ми зберігали заради нашого подружжя і особливо заради дітей ... так, у нас був роман, це правда. Але мене приголомшило його зізнання. Я б хотіла знати заздалегідь, що він збирається про це розповісти і розкрити наш секрет. Але це так схоже на чоловіків. Їм просто однокаво".

У вільний час Андріано Челентано любить лагодити годинники.

"Першою роботою батька був ремонт годинників. І він облаштував у себе в будинку невеличку майстерню й тепер надовго зачиняється в ній і колупається в запчастинках. Каже, що це заспокоює. А ще підсів на інтернет і почав вивчати математику", - розказав його син Джакомо.

Також співак захоплюється тенісом, більярдом, фотографією, шахами і любить готувати.

В кінці 2011 року співак відкрив в Інтернеті власний блог, новий сайт, офіційну сторінку в соціальній мережі "Фейсбук", а також зареєстрував відеоканал на YouTube, де розмістив кілька своїх музичних кліпів. Також він повернувся на велику сцену.

Наразі співак проживає разом з дружиною на власній віллі провінції Лекко, біля підніжжя гори Монте Барро, а також продовжує активну творчу діяльність - новий диск Le migliori, який записаний спільно з популярною італійської співачкою Міною, вийшов 11 листопада 2016 року .

На честь співака названа українська мережа ресторанів швидкого обслуговування - "Піца Челентано".

Зараз ви читаєте новину «Челентано зізнався в романі з Орнеллою Муті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі