понеділок, 17 вересня 2012 12:35

Британські вчені визначили найсмішніший фільм у світі

Автор: Фото: artidea.org.ua
 

Фільм "Аероплан", що вийшов на екрани в 1980 році, вважають найбільшсмішним фільмом у світі.

Сміх - дивна реакція людського організму, і невідомо, чи подовжує він життя насправді. Але якщо у нього є терапевтичний ефект, то фільм "Аероплан", від режисерів Девіда і Джеррі Цукерів та Джима Абрахамса, має бути поміщений у всі медичні посібники, вважають британські дослідники. Тому що вони встановили: глядач сміється на цьому фільмі три рази на хвилину. Це високий результат, однак, у "Аероплану" є сильні конкуренти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Англії знайшли перший у світі кольоровий кінофільм

Підрахунок вівся дуже простим способом. Спочатку передплатники сайту Lovefilm, присвяченого кінематографу, голосуванням обрали 10 найсмішніших комедій, які вони знають. Потім групі обраних глядачів запропонували подивитися ці комедії, а спеціальний прилад реєстрував вибухи сміху в залі. Після цього, шляхом звичайного арифметичного поділу, підраховували, скільки разів на хвилину в середньому сміялися на кожному фільмі. Переможцем став "Аероплан" - комедія режисерів Цукерів і Абрахамса з Леслі Нільсеном в головній ролі. Він був знятий в 1980 році з бюджетом $ 3,5 млн. і зібрав тільки в США $ 83 млн., показавши неймовірний результат з прибутковості і ставши світовим комедійним хітом.

Фільм "Аероплан" став першим серед феєричних комедій творчої спілки "Джим Абрахамс - Девід Цукер - Джеррі Цукер". Серед решти їхніх хітів - "Цілком таємно!" і "Безжальні люди". Кожен з них знімав кіно і самостійно. Але головним їх творінням, улюбленим у всьому світі, стала трилогія "Голий пістолет". Власне, перша частина цієї кіносеріі потрапила на третє місце згаданої десятки. А ось список всіх переможців (із згадкою того, скільки разів на хвилину сміялися на ньому глядачі):

1. "Аероплан" (3 рази)

2. "Похмілля у Вегасі" (2,4 рази)

3. "Голий пістолет" (2,3 рази)

4. "Суперперці" (1,9 рази)

5. "Борат" (1,7 рази)

6. "Телеведучий" (1,6 рази)

7. "Американський пиріг" (1,5 рази)

8. "Дівич-вечір у Вегасі" (1,4 рази)

9. "Зомбі на ім'я Шон" (1,3 рази)

10. "Життя Брайана по Монті Пайтон" (1,2 рази)

Незважаючи на те, що десятка переможців може здатися спірною, результати все одно цікаві. Деякі кажуть, що у всіх країнах люди сміються на фільмах однаково. Але в Україні фільми "Телеведучий" і "Життя Брайана по Монті Пайтон" навряд чи б увійшли в список лідерів. Зате в десятці напевно були б фільми Гайдая і Данелії. А в США їх замінили б Бастер Кітон і Біллі Уайлдер, зазначає ресурс filmpro.

Зараз ви читаєте новину «Британські вчені визначили найсмішніший фільм у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі