понеділок, 17 вересня 2012 10:45

На фестивалі в Торонто переміг фільм про колишнього вчителя

Автор: Фото: collider.com
  Кадр з фільму "Збірка промінчиків надії"
Кадр з фільму "Збірка промінчиків надії"

Головний приз фестивалю в Торонто - нагороду People's Choice ("Вибір народу") - 16 вересня отримав фільм Девіда Рассела "Збірка промінчиків надії" ("Silver Linings Playbook"), повідомляє Agence France-Presse.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Венеціанському кінофестивалі переміг кореєць Кім Кі Дук

Фільм з Бредлі Купером у головній ролі є екранізацію однойменного трагікомічного роману Меттью Куіка (Matthew Quick). Картина розповідає історію колишнього вчителя, який, провівши вісім місяців в психіатричній лікарні, повертається до своїх батьків (Роберт де Ніро і Джекі Уівер) і намагається заново налагодити сімейне життя.

Прем'єра картини Девіда Рассела відбулася на фестивалі в Торонто 8 вересня. В американський прокат фільм вийде 21 листопада.

Серед інших призерів фестивалю - фільм Бартоломео Куббінса "Артефакт" ("Artifact"), що отримав головний приз в області документального кіно. Фільм, створений лідером групи "30 Seconds to Mars" Джаредом Лето, який ховається під псевдонімом Куббінса, є розповіддю про створення альбому "This Is War" і про складні стосунки групи з компанією Virgin Records.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не думаю, що Куриленко видатна актриса сучасності" - кінокритик

Нагороду International Critics 'Prize ("Приз міжнародних критиків") отримав фільм Франсуа Озона "У будинку" ("Dans la maison"). Приз глядацьких симпатій у номінації People's Choice Best Midnight Madness film ("Божевілля о півночі") отримала комедія Мартіна Макдонаха "Сім психопатів" ("Seven Psychopaths") з Коліном Фаррелом в головній ролі.

Фестиваль у Торонто є одним з найбільших у Північній Америці. Крім того, фестиваль відомий як кіноринок, на якому дистриб'ютори купують стрічки з усього світу.

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі в Торонто переміг фільм про колишнього вчителя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі