вівторок, 11 липня 2017 21:45

Braty і сестри: українці представили виставку в Венеції
3

Фото з проекту "Сестри" 
Фото: Іван і Василь Костенко
Фото з проекту "Сестри" 
Фото з проекту "Сестри" 

В італійській галереї Kokonton Gallery у Венеції відкрилася експозиція нового проекту "Сестри" художників Івана і Василя Костенко з творчої групи Braty.

Через досвід власної сім'ї брати Костенко досліджують, як радянська ідеологія та суспільний устрій того часу деформували уявлення про особисте щастя. Жінки старшого покоління вважали, що любов потрібно заслужити.

"Сестри - дуже особистий проект. Це наш експеримент: історія про нашу сім'ю і її жінок. Зйомки проходили невимушено: жінки займалися господарством і своїми повсякденними справами, а потім відволікалися на фотоапарат і позували для нас. Так ми проводили свої спільні канікули. Пізніше ми вирішили їх доопрацювати і показати, як ці жінки ладнають і спілкуються з сучасним світом", - коментують Василь та Іван Костенко.

Брати Костенко працюють в техніці колажу. В проекті "Сестри" вперше звертаються до власної фотографії. Моделями стали рідні для художників жінки - бабуся, мама, тітка, сестри, племінниці. Художники доповнили фотографії, що документують побутові ситуації, кольором. Таким чином Іван і Василь намагаються привести жінок в сучасний світ. У Венеції проект відкрився перформансом київської співачки і актриси Anastasia.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Очі - глибокі, сумні, мужні" - Україною мандрує фотовиставка бійців

"Знімки стилістично нагадують неформальну документальну фотографію 70-х років - наприклад, Харківську школу. Поняття жіночності було підпорядковане функціям, виконання яких вимагало від жінки тоталітарне держава. Це викривлене сприйняття продовжує і сьогодні впливати на долю і свідомість жінки. У сучасній західній культурі жінці набагато простіше зрозуміти, що робить її щасливою ", - пояснює ідею проекту Марія Вторушин.

У вересні арт-агентство Bereznitsky Aesthtetics представить проект в Києві.

Міжнародне видання National Geographic опублікувало серію знімків зі сходу України. Головна тема: діти, які живуть в зоні бойових дій. Фото для видання зробила фотограф Анастасія Власова. Знімки дітей виключно в двох населених пунктів Донбасу: Щастя і Попасна.

Зараз ви читаєте новину «Braty і сестри: українці представили виставку в Венеції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі