вівторок, 23 травня 2017 13:25

"Бездарність" – культовому режисеру в кіношколі дали під зад

"Бездарність" – культовому режисеру в кіношколі дали під зад
Стівен Спілберг в 1975 році. ФОТО: crimea.kp.ru

Американський режисер Стівен Спілберґ двічі намагався вступити до кіношколи при університеті Південної Каліфорнії, але через погані оцінки йому це не вдалось. Кандидатуру Стівена відкинули з резюме – "занадто бездарний".

Пропонуємо вашій увазі чотири найвідоміші фільми митця, що спростовують цю думку.

Рівно 20 років тому – 23 травня 1997 року – вийшов фільм "Загублений світ: Парк юрського періоду". Він продовжив історію динозаврів зразка 1993 року – першого "Парку юрського періоду", касові збори якого принесли близько $1 млрд, а надходження від продажу відеокасет додали ще половину до цієї суми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злягання в цибулі й головою об телефон на зорі незалежності – шокуючі полотна з 1990-х

Світову популярність і визнання Спілберґу задовго до цього приніс фільм-катастрофа "Щелепи" (1975 рік). У центрі стрічки – історія невеликого американського містечка, яке тероризує біла акула-людожер. Згодом режисер зняв ще три фільми цієї серії: "Щелепи 2", "Щелепи 3" і "Щелепи 4: Помста".

Упродовж чотирьох років Спілберг працював над картиною "Шукачі втраченого ковчега" (1981-й), яким розпочав свою знамениту серію про Індіану Джонса – вчителя археології одного з американських коледжів 1930-х та його фантастичні подорожі у віддалені куточки планети. Ці фільми зміцнили репутацію режисера як творця видовищного та касового кіно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У фільмі 18 трупів, не рахуючи коня

Новим етапом у творчості Стівена Спілберґа стало створення картини "Список Шиндлера", знятої за книгою Томаса Кеніллі "Ковчег Шиндлера". Цей фільм став володарем семи премій "Оскар". Чорно-біла стрічка розповідає про трагічну долю євреїв у роки Другої світової війни.

Стівен Алан Спілберґ (1946) – американський кінорежисер, сценарист і продюсер єврейського походження.

Зараз ви читаєте новину «"Бездарність" – культовому режисеру в кіношколі дали під зад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі