четвер, 23 лютого 2012 12:39

Бетмена оцінили у 523 тисячі доларів

Бетмена оцінили у 523 тисячі доларів
Перший комікс із серії про Бетмена

Колекцію рідкісних коміксів в середу було продано з аукціону в Нью-Йорку за 3,5 мільйонів доларів. Організатор торгів техаська компанія Heritage Auctions наголошує, що це одна з найбільших сум, зібраних за збори графічних романів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві виставили картини на мільйон доларів

Колекцію зібрав мешканець штату Вірджинія Біллі Райт. До зібрання входить 345 коміксів, стан яких експерти Heritage Auctions оцінили як "хороший". Серед них - рідкісний 27-й випуск збірника Detective Comics, в якому вперше з'явився Бетмен. Цей комікс, датований 1939 роком, був проданий за 523 тисяч доларів, ставши найціннішим лотом торгів. На них була представлена ??й інша важлива реліквія для шанувальників супергероя - перший номер серії коміксів про Бетмена, випущений в 1940 році. Він був проданий за 275 тисяч доларів.

Окремої уваги заслуговує і представлений в колекції дебютний випуск Action Comics, що знайшов покупця за 299 тисяч доларів. Цю збірку по праву вважають прабатьком усіх сучасних коміксів. У ньому перед читачами вперше постав Супермен - найпопулярніший американський супергерой. Саме "Екшн коміксу № 1", випущеному 1938 року тиражем у кілька тисяч примірників, належить абсолютний рекорд вартості коміксу - одна з небагатьох збережених його копій була в грудні 2011 року продана за 2 мільйони 160 тисяч доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченківську премію дали найдорожчому українському художнику сучасності

Як повідомили в Heritage Auctions, Біллі Райт збирав велику колекцію протягом усього життя. Після його смерті в 1994 році комікси зберігалися в коробці в підвалі будинку, поки їх не виявили онуки Райта. Керівник аукціонного дому Лон Аллен повідомив, що всі книги знаходяться в хорошому стані. "Це одна з тих колекцій, про існування яких експерти навіть не думають. І в цьому її особлива цінність", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Бетмена оцінили у 523 тисячі доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі