Ексклюзиви
пʼятниця, 13 липня 2012 11:10

Бетмен розбився б, а Супермен не зміг би зупиняти поїзд - фізики

Бетмен розбився б, а Супермен не зміг би зупиняти поїзд  - фізики
Вчені порадили Бетмену носити довший плащ. Фото: joyreactor.cc

Група британських студентів-фізиків зайнялася вивченням здібностей Бетмена. Головним їхнім завданням стало з'ясування, чи зміг би Бетмен насправді літати на своєму плащі і як би це виглядало.

Як показали дослідження, сучасний Бетмен, показаний у фільмах Крістофера Нолана "Бетмен: Початок" і "Темний лицар", дійсно в реальному житті зміг би літати на своєму плащі. Стрибнувши з висоти 150 метрів він зміг би планувати на дистанцію в 350 метрів. Для цього йому знадобився б плащ довжиною в 4,7 метри. При цьому, він розвинув би швидкість 68 миль/год. І розбився б об землю на швидкості 50 миль/год.

"Якби Бетмен хотів вижити, йому б довелося носити плащ довший. Але якщо б він захотів залишити колишній стиль, йому б довелося використовувати різноманітні технічні пристрої, щоб кожного разу не приземлятися з летальним результатом", - пояснив один з фізиків Девід Маршалл.

Раніше вчені досліджували здібності Супермена і встановили, що при всій його суперсилі він все одно не зміг би зупинити поїзд однією рукою - той просто вкарбувався б у Супермена, розсікаючись надвоє при його натиску.

Також був досліджений супергерой Флеш (Flash) - встановлено, що якщо б звичайна людина спробувала розігнатися до швидкості Флеша, то ще під час розгону вона просто згоріла б від скаженого прискорення молекул.

Зараз ви читаєте новину «Бетмен розбився б, а Супермен не зміг би зупиняти поїзд - фізики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі