Ексклюзиви
четвер, 05 липня 2012 20:11

Захоплення Бетменом і Людиною-Павуком призводить до дитячих травм
7

Фото: Фото: Сашко Квятковський

20-річна Одарка Столяренко працює вихователькою в дитсадку у центрі раннього розвитку дітей "Вулик ідей".

Розповідає, що нинішнє покоління малят рідко чекає на вечірню казочку по телевізору. Всім батьки показують мультики вдень. Героями для малюків стали супермени.

"Зараз дуже популярні ляльки-феї Вінкс, - говорить вихователька. - Йшла на день народження до своєї вихованки, купила їй ляльку за 120 гривень, але попала на знижку. Більш-менш нормальна лялька коштує 200 гривень. Дуже тупий і примітивний мультик про Вінкс: дівчатка років 16-18 на дуже височенних каблуках. У таких каблуках танцюють стриптизерки. Живуть у казковій країні. На них часто нападають лиходії, з якими вони борються. Мають вісім сил: одна керує електрикою, інша вітер викликає. Сучасні відьми. Софійка бачила цей мультик кілька разів. Але оскільки всі про нього гудять, малій хочеться бути "освіченою" і мати чим похвалитися перед іншими".

Одарка вважає, що нинішні ляльки Вінкс і Братс вульгарні, а героїні цих ляльок у мультиках поводяться примхливо і манірно. Тому дівчатка починають думати, що такий стиль поведінки - ознака дорослості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уподібнення Суперменові загрожує здоров"ю

"Наші ляльки Барбі були хоча б пропорційними. А ці жахливі: дуже довгі ноги, широкі стегна, тонка талія і великі груди. Всім їм малюють величезні губи, як у риби, ніби накачані силіконом. Вони мені здаються страшненькими. До того ж, дуже відверто одягнуті. Короткий топік і спідничка - ідеал для дитини в шість років. Шестирічна дівчинка йде поруч зі мною і каже: "Краще б ти під цю сукню взула каблуки". Імітує поведінку мультяшних ляльок: поводиться манірно, з викликом, стає в пози: "Я буду Техно, потому что я самая крутая, у меня самая лучшая сила". Дівчатка починають думати, що манірність і примхливість - це ознака дорослості. Хочуть поводитися пафосно і самовпевнено", - каже дівчина.

Вона вважає, що всілякі феї і магічні істоти - не кращий приклад для дітей у ранньому віці.

"Діти пробують щось подібне відтворити і можуть поранитись. Раз у моєму селі хлопчик грався у хаті в Людину-Павука і випадково повісився на шворках. Треба стежити, щоб іграшки були без гострих кутів. Півторарічні все тягнуть до рота. Навіть шестирічні не проти поточити зубки. Коли беруть до рота китайські іграшки, на зубах залишається фарба. Герої для нинішніх чотирирічних дітей - Бетмен, Людина-Павук, машинка МакКвін. На новий рік 4-річний хлопчик попросив, щоб я намалювала його на листівці в образі Бетмена", - розповіла вихователька.

Зараз ви читаєте новину «Захоплення Бетменом і Людиною-Павуком призводить до дитячих травм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути