Ексклюзиви
середа, 12 квітня 2017 14:58

Берлінську стіну обнесуть парканом

Берлінську стіну обнесуть парканом
Берлінську стіну хочуть захистити від пошкоджень Фото: www.tvc.ru

Німецька влада вирішила звести захисну огорожу перед Берлінською стіною для її захисту від пошкоджень.

Головна причина - великий наплив туристів, які становлять загрозу для графіті, намальовані на збережені ділянки стіни. Всі малюнки об'єднали в галерею просто неба East Side Gallery. Її окремі фрагменти в різний час пошкоджували. Про це повідомляє The Art Newspaper.

"Ми кілька разів заарештовували людей і відправляли до суду. Не хотілося б, щоб це повторилося" , - пояснює директор мистецької ініціативи і менеджер галереї Кані Алаві. Він уточнив, що багато відвідувачів намагаються забрати шматочок стіни на пам'ять або намалювати своє графіті на наявних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Берлінська стіна 1986 року - фотографії

Захисні бар'єри встановлять до літа 2018-го.

Збережені ділянки Берлінської стіни становлять велику художню цінність завдяки малюнкам, які відображають політичні події 1989-1990 років. East Side Gallery - найдовша в світі галерея просто неба з постійною експозицією. Її довжина 1316 м.

56-річна Ейя-Рита Берлінер-Маєр вирішила вийти заміж за Берлінську стіну. Своє перше кохання жінка побачила по телевізорубувши дитиною.

Зараз ви читаєте новину «Берлінську стіну обнесуть парканом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі