пʼятниця, 18 березня 2011 18:02

Автор монументу Незалежності зробив погруддя Ющенка
13

Фото: Фото: Ольга КАМЕНЄВА / Gazeta.ua

Скульптор Анатолій Кущ, автор монументу Незалежності на столичному Майдані, переробляє метрову модель пам'ятника Пилипу Орлику для Києва. Монумент має стояти на перехресті вулиць Орлика та Липської.

"Я завжди шукаю щось недосконале у своїх роботах. Новий пам'ятник буде як живий. Окрім Орлика, виграв ще кілька конкурсів. Наприклад, для Батурина мав робити цілий комплекс пам'ятників "Алея гетьманів". Виграв тендер, мусив спочатку заплатити за участь у ньому - хоч і змагався сам із собою, бо інших учасників не було. Я зробив 4-метрові монументи, затратив купу грошей. Але це нікого не цікавило. Пам'ятник так і не встановили, бо нашому любому президенту (екс-главі держави Віктору Ющенку ред.) захотілось мати на тому місці щось інше", - розповів Кущ.

Синім кульком в майстерні прикрите погруддя Віктора Ющенка. На ньому йому років 40.

"Ющенко бував тут сто разів. Приводив за руку ще малого сина Андрія. Маю два його рельєфні портрети. Катя якось сказала, що непогано було б щось викупити. І на тому закінчилось. Пам'ятників іншим політикам не робив. Колись ще при радянській владі мене просили Леніна виліпити. Я відмовлявся. Казав, що це така честь для мене, ще трохи повчуся", - додав скульптор.

Окрім монументу на Майдані Незалежності Кущ поставив пам'ятник Голодомору в американському місті Чикаго.

Зараз ви читаєте новину «Автор монументу Незалежності зробив погруддя Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі