понеділок, 24 вересня 2012 11:53

Австрійський контрабасист заборонив себе фотографувати на джаз-фестивалі у Вінниці
7

Друге відділення викликало у глядачів справжній фурор. Американець Джессі Джонс грав на саксофоні та флейті, співав, підтанцьовував
Фото: Фото: Тетяна Щербатюк

22-23 вересня у Вінниці проходив 17-й джазовий фестиваль. Найяскравішим став останній концерт о 21.00, де виступали світові зірки джазу Георг Брейндшмідт з Австрії та Джессі Джонс з США.

Австрійський контрабасист грав разом з болгарським піаністом Антоном Дончевим та скрипалем зі Франції Маріо Форте. Брейндшмідт розчарував своїх шанувальників, коли перед концертом глядачів та фотокореспондентів попросили не фотографувати артиста. Посеред його виступу на сцену подали записку.

"Чи можна скористатися фототехнікою без спалаху?", - прочитав записку Брейндшмідт.

"Це питання повинна розглянути міжнародна відеокомісія. Результати розгляду ви зможете побачити на моєму сайті", - хотів пожартувати він.

Друге відділення викликало у глядачів справжній фурор. Американець Джессі Джонс грав на саксофоні та флейті, співав, підтанцьовував. За роялем сидів Андрій Кондаков з Росії.

"Прівєт!" - зразу привітався Джонс на сцені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не спіши. Може, ти їм внєшнє понравився". Як складали іспити майбутні актори

Далі спілкувався англійською, але його можна було зрозуміти без перекладача навіть тим, хто не знав англійської.

"Я вивчала німецьку. Але більше розуміла Джонса, а не Брейндшмідта. Американець так поєднував музику, жести, міміку, спів, що мені все було зрозуміло. Я ще не бачила, щоб хтось так контактував з глядачем, як Джессі Джонс", - захоплено розповіла вінничанка Ольга Копитко після концерту.

Справді, музиканту так вдалося запалити зал, що всі присутні заспівали невелику музичну композицію під його диригуванням.

"Його безпосередність, відмінне почуття гумору та шалену енергетику запам'ятаю назавжди. Треба його запросити через рік знову", - поділився вінничанин Денис Кравченко.

Зараз ви читаєте новину «Австрійський контрабасист заборонив себе фотографувати на джаз-фестивалі у Вінниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі