понеділок, 13 жовтня 2014 19:09

Артемій Троїцький пояснив, чому саме Макаревич потрапив в опалу до Кремля

Артемій Троїцький пояснив, чому саме Макаревич потрапив в опалу до Кремля
Фото: Russian Look

Факт швидкого перетворення соліста "Машини часу" Андрія Макаревича з лідера однієї з головних рок-груп Радянського Союзу, улюбленця мільйонів росіян в дисидента і фігуранта чорних списків яскраво показав ставлення російської влади до нелояльних музикантів, повідомляє InoPressa з посиланням на статтю в The Wall Street Journal.

Ті, хто потрапили в опалу стикаються з скасуванням концертів, з критикою на свою адресу на державних телеканалах і іншими перешкодами, йдеться в статті. У випадку Макаревича кульмінацією став ексцес на концерті в московському Будинку музики, коли п'ятеро відвідувачів розпорошили перцевий спрей і назвали Макаревича "зрадником батьківщини".

"Розгорнута проти Макаревича кампанія показує, що українська криза змінила обстановку в Росії, спровокувавши переслідування критиків і навіть тих, хто просто критично налаштований, - пише газета. - Той факт, що вибір упав на Макаревича, невисокого чоловіка з сивою еспаньйолкою, вражає ще більше, якщо врахувати, що його пісні містять лише слабкий натяк на суспільне невдоволення. Музичні критики вважають... Макаревича добродушною людиною, який часом занадто сильно для справжнього рокера зближувався з вищими ешелонами влади".

"Це урок всім діячам культури, - прокоментував те, що відбувається з Макаревичем музичний критик Артемій Троїцький. - Вони кажуть: "Дивіться, ми можемо так вчинити з Макаревичем, який на концерті Маккартні сидів поруч з Путіним. Все серйозно, навіть не думайте відкривати рот".

Зараз ви читаєте новину «Артемій Троїцький пояснив, чому саме Макаревич потрапив в опалу до Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі