четвер, 03 травня 2012 14:30

Американці знімуть власну версію фільму про "матч смерті"

Американці знімуть власну версію фільму про "матч смерті"
Фото: helsinki.org.ua

На противагу російській стрічці "Матч" про події літа 1942 року, американські документалісти готують власну роботу, повідомляє ТСН.

Розповісти про матч між радянськими та німецькими футболістами спробувала команда американських телевізійників після того як скандал навколо російського фільму став відомим за океаном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сумніваюся, що фільм "Матч" знайде широкого глядача - кінокритик

"Більшість людей, з якими я спілкувався, були роздратовані або засмучені тим фільмом. Оскільки він неправдивий", — сказав продюсер документального фільму "Матч смерті"(телеканал ESPN, США) Девня Арруда.

Він сам хотів би побачити російську роботу. Мотивує це професійним інтересом. Але наголошує — має інший підхід до історії. Його зйомок передувала ретельна робота з документами.

"Ми знаємо, що гра відбулася. І є документальні підтвердження. Але що ми також знаємо, — легенда, розказана людям, що нібито футболістів розстріляли після того, як вони перемогли команду нацистів, — це неправда", — сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Націоналісти вимагають заборонити показ російського фільму "Матч" через українофобію

Нагадаємо, фільм "Матч" спричинив протести політичних і громадських організацій. Вони наголошували на його антиукраїнському характері, адже майже всі україномовні персонажі є негативними. Крім того, заперечення викликала сама тема фільму, яка є вигаданою.

Фільм отримав прокатну ліцензію, однак з обмеженнями — показ дозволили тільки на вечірніх сеансах. За прокат виступили 11 проти 9 експертів Держкіно.

Зараз ви читаєте новину «Американці знімуть власну версію фільму про "матч смерті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі