понеділок, 12 квітня 2021 00:45

Алексієвич пише книгу про протести в Білорусі

Алексієвич пише книгу про протести в Білорусі
Білоруська письменниця та опозиціонерка Світлана Алексієвич пише нову книгу, яка буде присвячена масовим протестам проти режиму Олександра Лукашенка, що розпочалися у серпні 2020 року. Фото: BBC

Лауреатка Нобелівської премії з літератури Світлана Алексієвич пише нову книгу, яка буде присвячена масовим протестам проти режиму Олександра Лукашенка в Білорусі.

"Багато людей телефонують мені, надсилають свої спогади. І у всіх є відчуття потрясіння та розгубленості. Ми хочемо побудувати незалежну, заможну країну. Але як? Ми живемо між двох загроз: Лукашенко та Росії", - сказала Алексієвич.

При цьому висловила сподівання, що Лукашенко піде з посади раніше, ніж вона встигне дописати книгу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми повинні перемогти без стрілянини - нобелівська лауреатка Алексієвич

У Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Лукашенка. Легітимність режиму Лукашенка не була визнана ЄС, США, Україною та більшістю демократичних країн світу. Режим застосовує проти демонстрантів жорсткі репресії та масово заарештовує їх.

Зараз ви читаєте новину «Алексієвич пише книгу про протести в Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі