Ексклюзиви
середа, 31 серпня 2011 19:22

Актор не дожив до прем'єри на Венеціанському кінофестивалі

Актор не дожив до прем'єри на Венеціанському кінофестивалі

31 серпня в Італії відкрився 68-й Міжнародний Венеціанський кінофестиваль.

В конкурсній програмі "Тиждень кінокритиків" у Венеції відбудеться світова прем'єра фільму "Земля забуття" французької режисерки Міхаль Боґанім, 39 років. Головну роль у картині про трагічну долю людей після Чорнобильської катастрофи, зіграла українка 31-річна Ольга Куриленко, відома передусім як дівчина Джеймса Бонда у голлівудському блокбастері "Квант Милосердя" . Пітерський актор Микита Ємшанов, що зіграв нареченого героїні Куриленко у "Землі забуття" 17 серпня загинув у автокатастрофі у власний день народження. Йому виповнилося 28 років, до прем'єри артист не дожив два тижні.

Зйомки "Землі забуття" за допомоги МНС України проходили в місті Світлодарськ на Донечинні, й "зоні відчуження" на Київщині.

"Є кілька ознак за якими можна називати фільм до національної кінематографії. По-перше, має бути вкладення певних коштів й участь вітчизняних кіношників у головній творчій групі картини. Хіба є в цьому випадку це є? Крім місця зйомок й масовки Україна ніякого відношення до "Земля забуття" не має", - вважає кінокритик Володимир Войтенко.

"Можна пожартувати, що до Венеції всі українські картини розібрали Канни й Берлін. На третій найпрестижніший світовий кінофорум ми не назнімали", - сказав він.

У Венеції традиційно звертається увага на кінемотограф мистнецький особливо молодих режисерів. Берлін вважається фестивалем який звертає увагу на соціально-політично заангажований кінемотограф. Каннський фестиваль намагається задавати моду в сучасному кіно.

Цьогоріч в Каннах "Золоту пальмову гілку" за кращу короткометражку отримала киянка Марина Врода з фільмом "Кросс". В Берліні відбулась прем'єра спільно російсько- німецько -української картини "У суботу", присвяченну 25-річчю аварії на ЧАЕС.

Завершиться Венеціанський кінофестиваль 10 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Актор не дожив до прем'єри на Венеціанському кінофестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі