четвер, 01 вересня 2011 11:47

Активістку, що боролась проти закриття донецької школи, забрала швидка

Активістку, що боролась проти закриття донецької школи, забрала швидка

У школі № 111 в Донецьку керівника ініціативної групи, Ірину Круглову, яка перешкоджала закриттю навчального закладу, забрала швидка допомога прямо з першого дзвінка.

Ірина Круглова - та сама жінка, яка подала позов і домоглася призупинення рішення про закриття школи.

На свято приїхали народні депутати - Лілія Григорович та Арсеній Яценюк. Відкривав лінійку Станіслав Повний - голова райради, якого звинувачувала Круглова в бажанні продати школу.

По закінченню офіційної частини, коли всі нардепи та їх "свита" пішли, діти вирушили в класи. У цей час перед Іриною вишикувалися працівники міліції, які не пустили її до школи.

Після цього жінка втратила свідомість. Близько 10 хвилин батьки та вчителі намагалися привести її до тями, але коли це вдалося, в неї почалися конвульсії. Потім приїхала швидка та відвезла Ірину Круглову до лікарні.

Треба відзначити, що безпеку першого дзвоника забезпечували 20 працівників міліції. Такого під час святкування Дня знань ще ніколи не було.

Ситуацію прокоментував дідусь одного з учнів Бобков Сергій: "Наш мер Лук'янченко та районний голова Повний ніколи не пробачать нам того, що все пішло не за їхнім сценарієм. Будуть добивати нашу школу різними методами: сюди й пожежники, і санстанція будуть приходити. Для того й пригнали міліцію, щоб створити нервовість".

Нагадаємо, що донецька школа № 111, яка є україномовною, до останнього не приймала заяви батьків про зарахування дітей до навчального закладу. Але, незважаючи на усілякі перешкоди, 1 вересня цього року в перший клас все-таки пішли 11 дітей.

Зараз ви читаєте новину «Активістку, що боролась проти закриття донецької школи, забрала швидка ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути