Ексклюзиви
вівторок, 29 березня 2011 16:51

У Донецьку батьки просять дипломатів врятувати школу від закриття

У Донецьку батьки просять дипломатів врятувати школу від закриття

Батьки учнів школи №2 міста Донецька звернулися до зарубіжних дипломатів із проханням допомогти у порятунку навчального закладу від закриття в рамках "оптимізації".

Звернення ініціативної групи надіслано британському послові Лі Тернеру, американському послу Джону Френсісу Теффту, а також голові представництва ЄС в Україні Жозе Мануелю Пінту Тейшері.

"Ми зверталися до Верховної Ради, президента, обласної адміністрації, Донецької міської ради. Але всі вони залишилися байдужими. Усі їхні дії підпорядковані одній меті: задоволення особистих інтересів за рахунок закриття школи...Ми ведемо нерівний бій з бюрократичною машиною і її покровителями. На очах наших дітей відбувається брудне і цинічне руйнування шкіл, порушення конституційних прав і свобод громадян України", — пишуть батьки, апелюючи до світової спільноти.

Мешканці міста просять дипломатів посприяти тому, щоб ситуацію із закриттям школи взяли під свій контроль міжнародні правозахисні організації — Human Rights Watch і Венеціанська комісія.

Окрім того, батьки впевнені, що "представники влади прийняли рішення продати будівлю школи, щоб отримати прибуток під час підготовки до Євро-2012".

"Просимо вас зобов'язати місцеву владу не закривати школу, а у випадку закриття — позбавити Україну права приймати Євро-2012", — йдеться у зверненні.

Як писала Gazeta.ua, в Петровському районі Донецька розпочато процес закриття україномовної школи № 111.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку батьки просять дипломатів врятувати школу від закриття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути