середа, 02 березня 2011 18:18

Табачник закриє кожну десяту школу

Табачник закриє кожну десяту школу

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник виступає за закриття шкіл, у яких навчається менше 40 школярів. За його словами, в Україні налічується 606 шкіл, в яких навчається від 1 до 10 учнів.

За словами Табачника, до нового місця навчання дітей повинні будуть возити шкільні автобуси, кількість яких у цьому році заплановано збільшити до 550.

"В Україні сьогодні налічується 606 шкіл, в яких навчається від 1 до 10 учнів. Ще в 1470 школах кількість учнів становить від 10 до 40 осіб. Це більше, ніж 10% від загальної кількості шкіл. Чи є сенс зберігати їх?", - запитав Табачник. Водночас, він наголосив, що вирішувати питання про доцільність діяльності таких установ повинна місцева влада.

Міністр також повідомив, що, за даними моніторингу Світового банку, жоден з учнів цих шкіл за останні 10 років не став переможцем шкільних олімпіад або інших подібних конкурсів.

На думку Табачника, виходом із ситуації може стати активний розвиток програми Шкільний автобус. Він зазначив, що дітям краще вчитися в одній, але великій школі. Для цього шкільні автобуси будуть забирати дітей з 3-4 населених пунктів. І якщо в Канаді шкільні автобуси зазвичай за раз долають відстань у 70 миль (близько 113 км), то в Україні цю відстань обмежать 20 км, щоб автобусу не довелося кілька годин збирати дітей з віддалених населених пунктів.

"У минулому році ми замовили 112 шкільних автобусів, ще 58 надав Світовий банк. Ще 112 машин надали обласна влада. Виходячи з бюджету на цей рік, ми розраховуємо придбати 65-70 автобусів. Якщо обласна влада це змагання підтримає, то ми вийдемо на загальну кількість у п'ять з половиною сотень шкільних автобусів ", - упевнений Табачник.

При цьому міністр зазначив, що школи, в яких навчається більше тисячі дітей, повинні працювати в нормальному режимі.

Як повідомлялося, в Донецькій області в 2011 році планується закриття 26 загальноосвітніх шкіл або 2,5% від загальної кількості. Загальна проектна потужність шкіл, які планують закрити в 2011 році, становить 7182 учня, фактична наповнюваність - 2099 учнів.

Це рішення викликало хвилю протестів в області. Зокрема, в Донецьку в лютому мітингували батьки та учні шкіл № № 2, 111, 136. Крім того, в Макіївці батьки та учні школи № 77 висловили протест проти закриття цього навчального закладу.

Зараз ви читаєте новину «Табачник закриє кожну десяту школу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути