вівторок, 12 вересня 2017 19:10

Як у Києві знімають "Ворошиловград"
7

Сергій Жадан  зіграє у фільмі одну з епізодичних ролей
Фото: Анатолій Гаєвський
На знімальному майданчику працюють над великою сценою з бандитськими розбірками
Олексій Горбунов зіграє роль пастора,  Володимир Яменко - Кочі
На знімальному майданчику працюють над великою сценою з бандитськими розбірками
Сценарій фільму Сергій Жадан писав у співпраці з Наталією Ворожбит

На одній із промзон Солом'янського району столиці, попри вихідний, у неділю 10 вересня людно. З 4 ранку приїздять вантажівки із різноманітною технікою. Тут почалася київська частина зйомок фільму Ярослава Лодигіна за романом Сергія Жадана "Ворошиловград". Дві третини фільму вже відзнято на Луганщині.

"Всі події фільму розгортаються у Старобільську. Сергій Жадан детально все описав у романі і не залишив нам шансу знімати в іншому місці, - розповідає продюсер картини Володимир Яценко. — Проте, частину епізодів ми були змушені перенести до Києва. Наприклад сцени із залізницею".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекордна кількість українських фільмів вийшла в прокат

Близько 10-ї ранку на знімальний майданчик приїздить Сергій Жадан. Він грає у фільмі одну з епізодичних ролей.

На знімальному майданчику близько півсотні людей працюють над великою сценою з бандитськими розбірками.

"Важко дається переїзд зі Старобільська до Києва", - говорить режисер фільму Ярослав Лодигін. — Там ми були в експедиції, всі зконцентровані на роботі. А з поверненням до Києва люди почали вирішувати свої сімейні клопоти, з'явилось більше інтернету. Трохи було важко стартувати, дещо втратили концетрацію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Написали книгу про Сергія Жадана

За словами режисера, багато людей зі знімальної групи були здивовані тим, що у Старобільську і його околицях люди розмовляють українською чи суржиком, а не російською.

"Перебування у Старобільську і постійне занурення в матеріал поріднило мене з моїм героєм Германом, - говорить виконавець головної ролі Олег Москаленко. - Коли повернувся додому, кохана казала, що я ще не приїхав. Себто приїхав, але не я".

Запитую у Ярослава Лодигіна, чи не обтяжують його у роботі високі очікування від фільму шанувальників роману "Ворошиловград".

"Треба розуміти, що це фільм, а не ліки від якоїсь хвороби, не священне писання, каже він. - Це пригодницьке кіно. Може розважити, наштовхнути на якісь думки. Але ніякого пресингу я не відчуваю. Дозволяю помилятися усій знімальній групі. Це допомагає забезпечити правильний творчий процес".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Складні характери і батальні сцени: почали знімати історичну драму "Крути 1918. Захист"

Зйомки триватимуть до кінця вересня. Далі буде зведення та монтаж. У прокат фільм вийде восени 2018 року.

"Нам хочеться донести до людей цю іронічну, сонячну історію, трагічну, але важливу для кожного з нас", - резюмує Володимир Яценко.

31 липня у місті Старобільськ на Луганщині розпочалися зйомки фільму "Ворошиловград" за романом Сергія Жадана. Режисер - Ярослав Лодигін. Сценарій фільму Жадан писав у співпраці з Наталією Ворожбит. Також над фільмом працює оператор Сергій Михальчук, другий режисер Олексій Смоляр, художній постановник Влад Одуденко.

Ролі у фільмі виконають: Олег Москаленко (Герман), Володимир Яменко (Коча), Олексій Горбунов (пастор), Руслана Хазіпова (Оля), Георгій Поволоцький, Євгенія Муц (Катя), Ігор Портянко та інші.

Бюджет стрічки 1,1 млн євро.

Зараз ви читаєте новину «Як у Києві знімають "Ворошиловград"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі