Ексклюзиви
понеділок, 31 липня 2017 22:15

Почались зйомки фільму "Ворошиловград" за романом Сергія Жадана

Почались зйомки фільму "Ворошиловград" за романом Сергія Жадана

У м.Старобільську на Луганщині розпочалися зйомки фільму "Ворошиловград" за романом Сергія Жадана. Режисер - Ярослав Лодигін.

Головного героя Германа зіграє київський театральний актор Олег Москаленко. Олексій Горбунов зіграє пастора. Одну з невеликих ролей виконає автор сценарію Сергій Жадан.
" Із цим романом було пов'язано багато історій. Мене за нього критикували. Була теорія, що я написав його на замовлення німців, бо часто згадую німецькі марки автомобілів. Також, що писав на замовлення Партії регіонів, бо про Донбас написано не зовсім погано, навіть є кілька позитивних героїв, народжених на Донбасі. - каже Сергій Жадан. -
Запросили до співпраці сценариста Наталію Ворожбит. Нинішній варіант кардинально відрізняється від роману. Тим, хто любить книжку, не вистачить деяких сцен. Але сподіваємося, що наш глядач розумний і уважний, і усвідомлює, що фільм не зобов'язаний бути ілюстрацією книги".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергій Жадан назвав 4 найкращі книги про війну на Донбасі

Для зйомок у рідному місті Сергія Жадана Старобільську побудували заправку, на якій розгортаються події в романі - просто на тому пагорбі, який описував автор.
"Це занедбане місце, не дуже сучасне, там немає хот-догів, але є бензин, СТО, вагончик Кочі, кабіна КамАЗа і вид на телевежу, що теж описана в романі. - розповідає режисер Ярослав Лодигін. - Вийшло атмосферно — іржава, холостяцька заправка, де мешкають наші герої. Жадан нас підставив, бо описав все дуже точно: річка, пагорб, заправка, вежа. У нас не було шансів знайти таку локацію деінде. Стару заправку, про яку йдеться в романі, місцеві жителі давно розібрали по цеглині, й ми сподіваємося, що нашу, побудовану, не встигнуть розтягнути".
Знімальний процес триватиме 33 дні, 21 із них — у Старобільську.

Бюджет стрічки становить 1,1 млн євро. Половину з них виділяє Державне агентство з питань кіно України.
На екрани "Ворошиловград" вийде восени 2018 року.

У анотації до роману "Ворошиловград" зазначено, що він присвячений історії українського рейдерства.

Зараз ви читаєте новину «Почались зйомки фільму "Ворошиловград" за романом Сергія Жадана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі