Ексклюзиви
четвер, 27 липня 2017 13:30

Сергій Жадан назвав 4 найкращі книги про війну на Донбасі

Сергій Жадан назвав 4 найкращі книги про війну на Донбасі
Письменник Сергій Жадан назвав 4 книги, які варто прочитати про війну на Донбасі Фото: КП в Украине

Український письменник Сергій Жадан назвав 4 книги, які варто прочитати про війну на Донбасі.

"Недавно із задоволенням прочитав новий роман Володимира Рафеєнка, донецького автора, який живе в Києві. Зветься ця книга "Долгота дней". Роман з'явився і російською мовою, і в чудовому перекладі українською, який зробила Мар'яна Кияновська. Це глибока, болюча і дуже дражлива книга. Думаю, багато кого вона зацікавить. Можу згадати книгу Бориса Гуменюка - позивний "Кармелюк". Він був безпосереднім учасником цієї війни й починав писати нариси ще 2014 року. Не можу не відмітити книги сумського письменника Євгена Положія. Це і "Іловайськ", і "5 секунд, 5 днів", яка вийшла минулого року. Насправді про війну в Україні вже є велика кількість літератури. Вона дуже різна. І це, мабуть, природно", - сказав Сергій Жадан в інтерв'ю для styler.rbc.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жадан дякує Порошенку за премію і передає її дітям Луганщини

У вересні вийде шостий роман Сергія Жадана "Інтернат". Головний герой роману – учитель Паша з Дебальцевого – опиняється в центрі воєнних дій на Донбасі.

18-19 серпня в місті Ізюм на Харківщині відбудеться пісенно-літературний фестиваль "Дорога на Схід". Його організовує письменник Сергій Жадан.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Жадан назвав 4 найкращі книги про війну на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі