середа, 07 серпня 2019 17:46

Як правильно розчленувати тіло колишнього: огляд фільму "Королеви криміналу"

8 серпня в український прокат вийде кримінальний трилер "Королеви криміналу" режисерки Андреї Берлофф. Gazeta.ua пропонує свій огляд прем'єри.

Домогосподарка тягне мішки зі сміттям до найближчого баку. Раптом ззаду на нещасну накидається ватажок місцевої мафії. Масними пальцями піднімає поділ синьої сукні. Ту сковує страх. Жінка вжимає голову у плечі і ладна коритися ґвалтівнику. Лунає постріл. Шматочки мізків зкрапують із її світлого волосся. Злочинець валиться на асфальт. Нереалізована жертва, отямившись, починає ногами лупцювати вже неживе тіло.

Автор: youtube.com
  Кадр з фільму "Королеви криміналу"
Кадр з фільму "Королеви криміналу"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змиритись, що тобі вже не 20: огляд фільму "Зустріч однокласників"

Дебютна робота режисерки Берлофф не поступається бойовикам чоловічого авторства за рівнем насильства. Тут тобі й мила пампушка, що готова замовити у кілера незговірливого іудея. Типова жертва, яка хоче навчитись правильно розчленити труп. Невістка, яка під час походу до ресторану на раз скрутить в'язи свекрусі. Феміністична дрім-тім.

Отож, три благовірні ірландські бандитки лишилися без своїх чоловіків. Ті начебто тримали мафію усього району, але чомусь вирішили пограбувати один алкогольний магазин. Їх взяли федерали у цивільному, які в процесі ще й добре відгребли. Клер цьому факту рада, адже живого місця від чоловікових побоїв на ній вже не лишилось. Рубі теж не дуже засмучена перспективі лишитись без чоловіка на 3 роки. Той їй зраджував і не сильно поважав. Єдина панянка з цієї компанії жодного разу не пізнала смак домашнього насилля — Кеті. Але спостережливий глядач може запідозрити, що справа у тому, що Кеті була онукою мафіозі. Тому чоловік мав добру мотивацію сильно її кохати. Принаймні, якийсь час...

Автор: youtube.com
  Кадр з фільму "Королеви криміналу"
Кадр з фільму "Королеви криміналу"

Коли грошей стало не вистачати, а колеги чоловіків ділитися здобиччю не збиралися, дівчата взяли справу до своїх рук. Керівництво кримінальними справами району "Пекельна кухня" лягло на їхні тендітні плечі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бородань із тризубом зміг те, що не вийшло у Путіна: огляд фільму "Аквамен"

Екшену у стрічці вдосталь. Передбачити, хто стане ворогом у наступні 5 хвилин, дуже важко. Так само, як і зрозуміти логіку дії.

Єдиний персонаж, що поданий у розвитку, — це бідна Клер. Забита дружина слабкодухого аб'юзера, що, долаючи власні страхи, вчиться відстоювати себе навіть трохи химерними способами. На решту персонажів сценариста (до речі тієї ж таки Берлофф) не вистачило. Чому Кеті різко довалась до влади, хоча ніколи її не прагла? Чому Рубі насправді таке стерво? Де лазить ночами коханець Клер? Питання, на які ми ніколи не отримаємо відповідей, бо автор навіть собі їх не поставила.

Автор: youtube.com
  Кадр з фільму "Королеви криміналу"
Кадр з фільму "Королеви криміналу"

Прекрасній Меліссі Маккарті цього разу талант комедіантки не знадобився. Її Кейті — безлика тюхтійка, що не знає чого хоче. Трохи туалетного гумору, жартів нижче пояса і кілька вдалих відіграшів — все фанове наповнення стрічки.

Фанати Маккарті, феміністки та не особливо зайняті люди можуть сходить у кіно.

На 10-му Одеському міжнародному кінофестивалі відбулася українська прем'єра документального фільму "Свідки Путіна" режисера Віталія Манського. Gazeta.ua пропонує свій огляд прем'єри.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно розчленувати тіло колишнього: огляд фільму "Королеви криміналу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі