четвер, 15 вересня 2011 14:31

600 видавництв приїхали продавати свої книги до Львова
15

Фото: Фото: Павло Паламарчук

Сьогодні у Львові офіційно розпочався 18 Міжнародний книжковий Форум видавців. Проходить він у Палаці мистецтв. Також книги продають у подвір'ї палацу та на проспекті Свободи.

"Цього року нам вдалося створити найграндіозніший Форум. Він буде насичений багатьма подіями, будуть відомі письменники. Єдиною проблемою у нас є приміщення. Міська влада виділила нам його на вулиці Валовій. Але його потрібно ремонтувати. Сама документація коштує 60 тисяч гривень. А на ремонт потрібно навіть більше ніж на організацію та проведення цілого Форуму. Думаю, в нас буде ще діалог і ми якось домовимося", - сказала президент Форуму видавців у Львові Олександра Коваль.

Зірковим гостем цьогорічного заходу є норвезький письменник Ерленд Лу. Сьогодні він проведе єдину авторську зустріч. Модерувати її буде Ірена Карпа. Приходитиме це у Першому українському театрі для дітей та юнацтва.

"Для мене Форум то є велике свято, - розповіла менеджер Ірина Розумова. - Ще за кілька місяців до нього починаю відкладати гроші на книжки, економити на всьому. Цього року маю півтори тисячі гривень. Всі витрачу на книжки. Хочу купити собі кілька україномовних перекладів Стівена Кінга. Також цікавлять молоді українські автори. Буду скуповувати усі новинки Форуму".

Продавати свої книги приїхало понад 600 видавничих структур із України, Росії, Польщі, Швейцарії та Ірландії. Також в межах Форуму пройде понад 750 літературних заходів. Більшість із них будуть платними. Фестиваль відвідають близько 250 письменників з 25 країн та з 5 континентів.

Триватиме Форум видавців до 18 вересня.

Зараз ви читаєте новину «600 видавництв приїхали продавати свої книги до Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі