понеділок, 22 жовтня 2012 20:48

60 українських фільмів покажуть на цьогорічній "Молодості"
15

Фото: Фото: Наталія ЧУБЕНКО

У Києві триває 42-й щорічний кінофестиваль "Молодість". Він розпочався у суботу, 20 жовтня і триватиме до 28-го. За цей час покажуть понад 250 фільмів, із них 60 - українські.

Цьогорічна церемонія відкриття відбулася без червоної доріжки, але у стінах опери. Торік проходила в кінотеатрі "Київська Русь".

Церемонію затримали на 20 хв - чекали почесного президента фестивалю Віктора Ющенка. Її розпочали оркестром "Київ-Класик" увертюри до "Тараса Бульби" відомого українського композитора Миколи Лисенка.

Відкривають фестиваль українською сатиричною комедією "Шкурник" Миколи Шпиковського 1929-го року. Її відреставрували на кіностудії імені Довженка торік. Картина йшла у київський кінотеатрах всього тиждень. Потім цензурний комітет заборонив її: "паплюжила" образ червоної армії. Відшукали її завдяки московському критику Євгену Марголіту, який прочитав про фільм у спогадах Йосипа Мандельштама. Стрічка розповідає про київського міщанина, який намагається служити водночас усім: червоній та білій армії, місцевому отаманові, аби з вигодою для себе. В Україні фільм уже показували на другому фестивалі німого кіно в Києві.

Стрічці акомпонує симфонічний оркестр "Київ-Класик", музику написав композитор В'ячеслав Назаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінокритики порадили, що в першу чергу дивитися на фестивалі "Молодість"

"Сьогодні ви почули тільки половину того, що мало бути. Коли перед фільмом показували рекламу, збилася доріжка зі звуковим рядом шумів. У мене все озвучене: падіння, вистріли гармат. Уже вибачилися переді мною", - зазначив після показу композитор.

На відкриття фестивалю приїхали актори Наталія Сумська і Лариса Кадочникова, співачка Камалія - фільм за її участю показуватимуть на цьогорічній "Молодості", наступного року обіцяє привезти спільну роботу з Шарон Стоун.

Телеведуча Наталія Розинська, яка балотується в народні депутати, з'явилася на відкритті з чоловіком, якого представила своїм двоюрідним братом. Але загальна тенденція була такою: політиків майже вдвічі більше, ніж зірок.

Радник президента Ганна Герман, яку чекали, так і не з'явилася. Не було і міністра культури - замість нього вітання від президента зачитав Тимофій Кохан. Голова КМДА Олександр Попов вручив Андрію Халпахчі ювілейну медаль на честь 1530-ти річчя Києва.

Сьогодні, 22 жовтня, відбулась українська прем'єра фільму-переможця на фестивалі в Локарно Мирослава Слабошпицького "Ядерні відходи". Загалом фільми показують у 7-ми кінотеатрах Києва.

27 жовтня о 12.00 у залі "Сінематека" кінотеатру "Київ" відбудеться презентація проекту "SHEVCHENKO. FOR YOU". Цей кіноальманах присвятять 200-річчю Тараса Шевченка, яке святкуватиметься навесні 2014 року. На ній побуває і Віктор Ющенко, за ініціативи якого й створили цей проект.

Зараз ви читаєте новину «60 українських фільмів покажуть на цьогорічній "Молодості"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі