четвер, 04 жовтня 2012 01:49

На "Молодості" Україну представлятиме фільм про емігрантів і любов

У міжнародній конкурсній програмі 42-го київського кінофестивалю "Молодість" із десяти фільмів Україну представлятиме один. Це стрічка Дар'ї Онищенко "Істальгія", знята у співпраці з Німеччиною та Сербією. Фестиваль проходитиме із 20-го по 28-ме жовтня.

У фільмі йдеться про українських і сербських емігрантів у Німеччині, які живуть у повній ізоляції від суспільства. Їхні діти залишилися на батьківщині.

"Перш за все, наш фільм не про еміграцію, а про любов. До жінки, до батьківщини, до дітей та батьків. У кожній історії ця любов показана по-різному. Тема міграції зі зрозумілих причин актуальна в Україні. У нас від'їзд батьків на заробітки став просто звичним  явищем. Також ця тема стосується мене безпосередньо, адже я живу у Німеччині", - розповіла режисер стрічки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вони егоїсти, які мріють покинути Україну"

Над фільмом працювали спеціалісти з України, Німеччини, Росії та Сербії.

"Актори та знімальні групи з різних країн на диво легко знаходили спільну мову. Робочою мовою була англійська, а от з акторами доводилося спілкуватися тією мовою, яку кожен із них розумів. Сценарій писали разом із продюсером фільму Анною Паленчук. Але після пів року роботи над ним, зрозуміли, що він слабкий і нам нам конче потрібна людина, яка зможе його виправити. У світовій кінопрактиці таких професіоналів називають сценарними лікарями. Нашим рятівником став Мирослав Мандіч із Любляни. Він є одним з найвідоміших драматургів у Європі", - розповіла Дар'я Онищенко.

Бюджет стрічки - 700 тисяч євро.

"Робота над фільмом велася протягом трьох років. У перший рік розроблявся проект, писався сценарій, тривали пошуки партнерів та фінансування. Протягом наступного року ми готували зйомки, адже знімали у трьох містах. Трохи менший термін тривав монтаж", - зауважила режисер.

Зараз ви читаєте новину «На "Молодості" Україну представлятиме фільм про емігрантів і любов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі