Ексклюзиви
понеділок, 25 вересня 2017 19:01

50 тис. грн виграв фільм про поїздку на ескалаторі

50 тис. грн виграв фільм про поїздку на ескалаторі
Фото - dekino.com.ua

У Києві завершився фестиваль короткометражних фільмів "Де кіно". Його організували "1+1 медіа" та FILM.UA Group.

У п'яти номінаціях показали 54 короткометражки, які раніше обрали з понад 500 заявок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік уперше закохався в 50 років

У номінації "вебізод" (короткий епізод, призначений для показу в Інтернеті, доповнює собою сюжет більш повноцінного твору, наприклад, серіалу) - переміг фільм "СУЧАТР: посібник по створенню" Михайла Матвіїва:

Призове місце серед учасників номінації "фільм на мобільний телефон" посіла робота Романа Орела "Всі на посівну".


Найкращою "комедією" назвали короткометражку "The End" Микити Лиськова.


Першим у номінації "жахи" став Даниїл Міліковський з його хорором "Аліум".


У номінації "драма" перемогла історія Катерини Іванової "Кiно назавжди".


Володарем Гран-прі фестивалю став Іван Шоха з короткометражною стрічкою "Fingerman"


"Для цього моменту в нас був 1 шанс, 1 дубль і 2 місяці роботи",− сказав режисер-переможець під час церемонії нагородження.

"Захоплена тим, що з кожним роком все більша кількість робіт подається на фестиваль, а їх рівень стає вищим. Особливо зачепила робота, що отримала гран-прі − дуже емоційна, зворушлива історія, яка тримала в хорошій і правильній напрузі. Де кіно вселяє надію на те, що у нас всіх є світле креативне майбутнє" − відмітила співголова журі, генеральний продюсер 1+1 Production Вікторія Лєзіна.

"Мені здається, що лише задля того, щоб світ побачив цю дивовижну і зворушливу корометкометражку, де фінгермен пробіг всі свої пригоди одним кадром і за одну поїздку на ескалаторі по неймовірними локаціям, та її творців, фестиваль потрібно було влаштовувати", − прокоментувала співголова журі, продюсер FILM.UA Group Ірина Костюк.

Кожен переможець у номінаціях отримає грошові винагороди сумою 15 тис. грн. , а володар Гран-прі – 50 тис. грн. За два дні фестиваль відвідали понад 9500 гостей. Призовий фонд фестивалю склав 125 тис. грн.

Історія про самотнього телемайстра "Випуск-97" київського режисера Павла Острікова стала найкращим короткометражним фільмом за версією молодіжного журі на міжнародному фестивалі в швейцарському місті Локарно. Грошовий приз — 1 500 швейцарських франків.

Зараз ви читаєте новину «50 тис. грн виграв фільм про поїздку на ескалаторі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі