понеділок, 14 серпня 2017 21:45

Фільм Павла Острікова "Випуск '97" отримав приз на 70-му фестивалі в Локарно

Фільм Павла Острікова "Випуск '97" отримав приз на 70-му фестивалі в Локарно

Історія про самотнього телемайстра "Випуск-97" київського режисера Павла Острікова стала найкращим короткометражним фільмом за версією молодіжного журі на міжнародному фестивалі в швейцарському місті Локарно. Грошовий приз — 1 500 швейцарських франків.
У центрі сюжету "Випуск-97" – дивакуватий Роман, який ремонтує телевізори та продає на ринку антени. Одного разу він зустрічає свою однокласницю, яку не бачив більше 20 років. І тепер він намагається не втратити її знову. Головні ролі виконали Олександр Пожарський та Олеся Островська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За український фільм подякували в Швейцарії


"Нервувались більше, ніж завжди, так як вперше на кінофестивалі такого рівня. Але глядачі відреагували на фільм чудово. В такі моменти розумієш, що перебуваючи за кордоном, хоч іноді хочеться повернутись додому, навіть за допомогою кіно" - розповідає режисер Павло Остріков.


Світова прем'єра "Випуску '97" відбулась 21 липня на Одеському кінофестивалі, де фільм здобув головний приз в національній короткометражній програмі.

Виконавець головної ролі у українсько-італійському фільмі "Ізі" Нікола Ночелла отримав приз як найкращий актор від швейцарських кінокритиків у Локарно. "Ізі" розповідає про пригоди в українських Карпатах 40-річного італійця, який був успішним автогонщиком і красенем, а зараз переживає депресію.

Український прокат картини - з 14 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Фільм Павла Острікова "Випуск '97" отримав приз на 70-му фестивалі в Локарно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі