Ексклюзиви
понеділок, 10 червня 2019 03:28

5 фільмів про Чорнобиль

5 фільмів про Чорнобиль
Фільми про Чорнобиль. Фото із відкритих джерел.

Серіал студії HBO "Чорнобиль" став найрейтинговішим в історії. Зараз- це найобговорюваніша тема у соціальних мережах. Про нього відгукуються і позитивно, і негативно.

Gazeta.ua підготувала підбірку із 5 фільмів на цю тему, які знімали в Україні.

Російський дятел. Документальний фільм про катастрофу на ЧАЕС. Написаний, спродюсований і знятий Чедом Грасією, в якому з Федором Александровичем розповідають свою історію аварії. Це дебютна робота режисера США.

Прем'єра стрічки відбулася 24 січня 2015-го у конкурсі "Закордонне документальне кіно" на кінофестивалі "Санденс". Там вона здобула Гран-прі за найкращий закордонний документальний фільм.

Сюжет фільму розвиває теорію катастрофи, яка майже не викликає сумнівів у глядачів. Зокрема у тих, хто жив у часи СРСР.

Земля Забуття. Художній фільм про життя простої дівчини із Прип'яті, під час катастрофи.

Життя 25-ти річної красуні обрушується в одну мить з аварією на атомному реакторі. Героїня фільму, яку зіграла акторка Ольга Курилова втрачає близьких і коханих, переживає страшну хворобу. Фільм не для любителів екшену і бойовиків.

Автора. Український художній фільм 2006 року. Режисерка- Оксана Байрак. Сюжет про дівчинку із притулку, яка отримала сильну дозу радіації під час катастрофи. Врятувати її може операція у США. Роль сироти, яка мріє про балет блискуче зіграла 16-річна киянка Анастасія Зюркалова.

В суботу. Фільм 2011-го заснований на реальних подіях. Режисер - Мішель Боганім. Його сюжет розповідає про суботу – перший день після аварії, коли ще ніхто в Прип'яті не підозрював про катастрофу. Фільм заслужено отримав Гранд-прі на кінофестивалі в Брюсселі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саундтрек до серіалу "Чорнобиль" записав львівський хор

Чорнобиль. За хвилину до катастрофи. Документальний фільм-реконструкція 2005 року.

У сюжеті йдеться про те, як похвилинно вів себе персонал ЧАЕС у ніч аварії. Стрічка намагається пояснити хто припустився помилок, як реагувала команда та катастрофу, та що з ними відбулося після аварії.

Аналогічний фільм зняли National Geographic, який називається "Чорнобиль. За секунду до катастрофи".

Серіал "Чорнобиль" викликав хвилю схвальних відгуків у глядачів. Але й отримав чимало критики, зокрема у Росії. Gazeta.ua підготувала добірку коментарів глядачів серіалу із Twitter, Facebook, ресурсів IMDB та "Отзовик".

Зараз ви читаєте новину «5 фільмів про Чорнобиль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі