середа, 05 червня 2019 13:37

"Під пиво піде": в Україні та за кордоном обговорюють серіал "Чорнобиль"
11

Серіал "Чорнобиль" американської студії HBO став найрейтинговішим серіалом у світі. Після заключного епізоду на ресурсі IMDB серіал отримав оцінку 9.7.

Крейг Мейзін, режисер і сценарист серіалу, у своїй роботі розповідає не лише про трагедію на атомній ЧАЕС, він часто згадує й інші злочини радянської влади проти України та Білорусі.

"Чорнобиль" викликав хвилю схвальних відгуків у глядачів. Але й отримав чимало критики, зокрема у Росії.

Gazeta.ua підготувала добірку коментарів глядачів серіалу із Twitter, Facebook, ресурсів IMDB та "Отзовик".

Відгуки про серіал "Чорнобиль" американської студії HBO користувачів російського сайту "Отзовик".
Фото: Скрін
Відгуки про серіал "Чорнобиль" американської студії HBO користувачів російського сайту "Отзовик".
Відгуки про серіал "Чорнобиль" американської студії HBO користувачів російського сайту "Отзовик".
Відгуки про серіал "Чорнобиль" американської студії HBO користувачів російського сайту "Отзовик".
Відгуки про серіал "Чорнобиль" американської студії HBO користувачів російського сайту "Отзовик".

"Перші 5 хвилин 4 серії "Чорнобиля" були найсильнішими 5 хвилинами телебачення цього року".

"Урок, який треба вивчити, це не "ядерна енергія погана" або "страшне випромінювання", це "токсичні організації неминуче призведуть до катастрофи, а потім помножать збитки, захищаючи свою репутацію, а не людей".

"Заключний епізод "Чорнобиля" ще більше підтверджує, наскільки серіал успішний. Наприкінці гостре нагадування про величезні людські втрати серед усієї брехні. Жорстокий Радянський Союз нараховував лише 31 смерть - насправді їх десятки тисяч".

"Дивлюсь "Чорнобиль" зараз... Боже, не можу повірити, що це справді трапилось".

Автор: Скрін
  Коментар щодо серіалу у Facebook.
Коментар щодо серіалу у Facebook.

"Мій чоловік виріс біля Києва, і його батько проїхав на одному із автобусів, які евакуювали цивільних із Прип'яті. Я чула його розповіді про катастрофу; турботи, страхи і жертви людей. Ми дивимось серіал разом, і він вражений автентичністю. Деталізація, спосіб функціонування ієрархії радянської влади, заперечення та секретність навколо катастрофи. Він намагався, як це зазвичай роблять, спостерігаючи за західним фільммейкерством, знайти помилки або невідповідності, але не зміг", - Jfirebug, користувач ресурсу Іmdb із січня 2017.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чорнобиль" відкрив людям правду - журналіст

"Білорус тут. Я народився 1983-го. Батьки були вченими, знали все 27 квітня. Чорнобиль ніколи не забудеться в Білорусі та всі подробиці трагедії (недосконалий реактор, апаратчики, підконтрольні радянському керівництву, невдалий експеримент, незграбне прикриття) широко відомі. Проте у серіалі вдалося зобразити жахливі події так, як до того не бачили. Безумовно, треба було буквально зупинитися пару разів, щоб зрозуміти те, що тільки що побачив. Мурахи по шкірі та сльози. Але який шедевр! Ліквідатори - герої, які ніколи не повинні бути забутими", - Stelmakh, користувач ресурсу Іmdb із березня 2014.

"Чорнобиль" страшніший, ніж більшість фільмів жахів, бо це драматизація реального жаху, що переживає тисячі людей у ​​той фатальний ранок квітня 1986-го та наступні роки. Ця катастрофа переслідувала українську націю, Європу і решту людства понад трьох десятиліть згодом. І цей повзучий страх пронизує все шоу. Важко дивитися. Але це, звичайно, робить його обов'язковим до перегляду", - Thegldt, користувач ресурсу Іmdb із травня 2016.

"Я - росіянка. Мій батько пішов до Чорнобиля як фізик незадовго після вибуху. Він все ще вражений тим, що бачив там. Думаю, йому сподобається цей серіал...

У будь-якому випадку, я хочу сказати, що це неймовірно. Дивилась лише 2 епізоди і не можу знайти слів, щоб описати, наскільки емоційно глибокий цей фільм... Подробиці радянського життя, які показані в цьому серіалі, неймовірні. Не можу уявити, як важко було досягти такого рівня. Мабуть, це глибоке дослідження з тоннами інтерв'ю. Крім деталей, режисерська робота і музика - абсолютно неймовірні. Дякуємо за це. Це одна з найкращих речей, які я коли-небудь бачила у своєму житті!" - Frimark користувач ресурсу Іmdb із лютого 2019.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телеканал "1+1" покаже серіал "Чорнобиль"

"Це ввійде в історію. Це мають показувати в школах. Дійсно, шокуючий і надзвичайно реалістичний. І це від колишнього радянського громадянина. Я був вражений, наскільки детально все було, навіть уявлення про злий радянський режим", - Murkis12397, користувач ресурсу Іmdb із травня 2019.

"Дуже рекомендую дивитися. Читаю коментарі українців і білорусів тут. Це розбиває серце. Сподіваюся, що все у вас добре і ви здорові. Сподіваюся, ця трагедія ніколи не повториться", - Erabera, користувач ресурсу Іmdb із квітня 2016.

3 червня вийшла 5 серія міні-серіалу "Чорнобиль" про аварію на ЧАЕС. Епізод має назву "Вічна пам'ять". Валерій, Борис та Уляна намагатимуться розкрити правду про Чорнобиль. В Україні він доступний для легального перегляду на стрімінгових платформах oll.tv, megogo.net, sweet.tv, divan.tv із підпискою.

Зараз ви читаєте новину «"Під пиво піде": в Україні та за кордоном обговорюють серіал "Чорнобиль"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі