понеділок, 14 січня 2019 14:05

5 фільмів із Аланом Рікманом, які варто подивитися

5 фільмів із Аланом Рікманом, які варто подивитися
Алан Рікман зіграв багато головних ролей у фільмах. Фото: bigmir)net

Британський актор Алан Рікман, який став знаменитий роллю Северуса Снейпа у фільмах про Гаррі Поттера, помер 14 січня 2016-го. Хворів раком.

Gazeta.ua пропонує переглянути фільми, у яких актор зіграв головні ролі.

У пошуках галактики

У науково-фантастичній комедії розповідається про колишніх зірок популярного серіалу, які часто виступають перед фанатами на конвентах. На такому заході до Джейсона Несміта підходять шанувальники в образі інопланетян і пропонують "знятися" у новому епізоді фільму. Він мав розв'язати конфлікт із кораблем інопланетян. Впоравшись із задачею, його повертають на Землю і тоді актор розуміє, що брав участь у справжній місії.

Несміт збирає колег за знімальним майданчиком. Вони вплутуються у космічну битву, відвідують інші планети, потрапляють у полон, ледь не гинуть у відкритому космосі.

Фільм отримав 90% позитивних відгуків критиків і безліч нагород.

Сніговий пиріг

Кінодрама вийшла на екрани 2006-го. У придорожному кафе Вів'єн Фрімен знайомиться з колишнім в'язнем Алексом Г'юзом. Дівчина просить чоловіка відвезти її до матері. Невдовзі стається автомобільна катастрофа, внаслідок якої Вів'єн гине. Коротке слідство доводить, що вини Алекса немає. Переживши важкий психічний шок, Алекс вирішує відвідати матір Вів'єн Лінду, яка страждає на аутизм. Жінка дізнається про смерть доньки буквально за кілька годин перед приїздом Алекса, втім вона не виявляє жодних ознак горя чи скорботи. Чоловік вирішує залишитися з нею, щоб допомогти.

Дехто з критиків вважає роль Алекса Г'юза найвизначнішою в усій акторській кар'єрі Алана Рікмана.

Свіні Тодд

У мюзиклі цирульник Бенджамін Баркер за сфабрикованими звинуваченнями засуджений на заслання в Австралію корумпованим суддею Терпіном, якого грає Алан Рікман. Останній хоче отримати дружину цирульника Люсі.

Після 15 років Баркер повертається до Лондону. Не впізнаний ніким, крім власницею крамнички-пекарні місіс Лаветт, яка пече "найгірші пироги в Лондоні". Баркер нарікає себе Свіні Тоддом і відправляється до своєї перукарі в тому ж будинку над крамницею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На продаж виставили листи зірки "Гаррі Поттера"

Пані Лаветт переказує йому чутки, за якими дружина Тодда була зґвалтована Терпіном та отруїлася. І тепер суддя Терпін намагається добитися взаємності ву повнолітньої доньки Тодда - Джоанни. Лаветт відкриває Тоддові схованку, де переховувала його старі бритви. Цирульник хоче помститися судді та іншим жителям міста.

Пісня ланчу

Після 15 років нарізно 2 колишніх зустрілися за ланчем в італійському ресторанчику кварталу Сохо. Він - не дуже тверезий старіючий літературний редактор, який колись видав збірку віршів, вона - його колишня муза і кохана. Головний герой у внутрішньому монологу ностальгічно згадує минуле, як їм разом було добре. У розмові з нею він намагається приховати за грубістю свою схвильованість. Він жадібно ловить кожен рух, кожне слово жінки. Він досі закоханий, але не знає, як з цим бути.

Гамбіт

Мистецтвознавець, якого грає Колін Ферт, ненавидить свого боса, якого втілив Алан Рікман. Щоб помститися за хамське і недбале ставлення до себе та заробити грошей, мистецтвознавець задумав аферу. Для втілення потрібен спільник - дівчина, яку знаходить серед учасниць родео. Разом вони об'єднуються в команду, яка переживе багато смішних ситуацій, перш ніж досягне бажаного.

Тиждень не дожив до свого 70-річчя британський актор Алан Рікман. Його називали найулюбленішим серед британців актором за останні 30 років.

Народився Рікман у лондонській єврейській родині. Слава до актора прийшла на третьому десятку життя після театральної ролі Віконта де Вальмона у "Небезпечних зв'язках". Після гастролей англійської трупи на Бродвеї Рікмана помітили голлівудські продюсери.

2008-го професор лінгвістики з університету англійського Шеффілда сказав, що звучання голосу Алана Рікмана у поєднанні з голосами Джеремі Айронса і Майкла Гембона є найпривабливішим чоловічим голосом у світі. Серед колег у Британії Рікмана називали просто "Голос". Сам актор пояснював свій дар тим, що дитинстві мав проблеми з мовленням через дефект нижньої щелепи. Довго і настирно тренувався вимовляти слова правильно, і з того часу може копіювати будь-який акцент англійської.

Титулований актор Рікман так і не отримав "Оскар". На що він часто віджартовуввся, що цю нагороду часто дають "зовсім кепським навіть не акторам".

За роки своєї активної діяльності актор зібрав 4 млн фунтів стерлінгів. Усю суму зірка франшизи "Гаррі Поттер" вирішив не заповідати тільки сім'ї, а "розбив" її на кілька частин.

Зараз ви читаєте новину «5 фільмів із Аланом Рікманом, які варто подивитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі